Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Aπίστευτο θράσος από τους Τούρκους στο Αιγάιο... (αφού βρίσκουν και τα κάνουν...)
Σε συνέχεια του "θάρρους" που πήρε η Άγκυρα με την επικείμενη εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αρχιπέλαγος νέα τουρκική πρόκληση βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στο Αιγαίο και συγκεκριμένα νοτίως της Καρπάθου όπως ήδης σας έχει ενημερώσει το pronews.gr όπου τουρκική κορβέτα απειλεί ιταλικό πλοίο που έχει ναυλωθεί από Ελλάδα και Κύπρο για έρευνες προς πόντιση καλωδίων και του ζητάει να απομακρυνθεί από την περιοχή!

To ιταλικό πλοίο είναι το "Odin's fighter" και είναι η πρώτη φορά που το ΠΝ στέλνει φρεγάτα για μια κορβέτα (δηλαδή μεγαλύτερη μονάδα επιφανείας) καθώς στο παρελθόν έστελνε πυραυλάκατο ή κανονιοφόρο.


Συγκεκριμένα έχει αποστείλει την φρεγάτα "Σπέτσες" κλάσεως MEKO 200ΗΝ

Η "παρενόχληση" έχει ξεκινήσει από χθες και η κορβέτα βρίσκεται στα διεθνή ύδατα. Οι ελληνικές αρχές έχουν στείλει μια φρεγάτα στο σημείο αλλά η τουρκική κορβέτα δεν απομακρύνεται από την περιοχή. 

Η κορβέτα είναι η πολύ γνωστή μας BODRUM (F-501) A-69 type που έχει πραγματοποιήσει πολλές παραβιάσεις στο παρελθόν των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Η συγκεκριμένη κορβέτα TCG BODRUM F501 είναι η πρώην γαλλική Drogou (F-783) του γαλλικού Ναυτικού, κλάσης D'Estienne d'Orves Α69. Ναυπηγήθηκε το 1976 και έχει εκτόπισμα 1250 τόνους με πλήρες φόρτο.

Στο τουρκικό Ναυτικό χρησιμοποιούνται κυρίως για αποστολές ανθυποβρυχιακού πολέμου σε επάκτια περιβάλλοντα, που είναι και ο αρχικός προσανατολισμός τους άλλωστε.

Τουρκική κορβέτα του τύπου, αγκυροβολημένη σε τουρκικό λιμάνι.
Έχει μήκος 80 μέτρα, πλάτος 10,3 και βύθισμα 5,3. Η πρόωσή της εξασφαλίζεται από 2 κινητήρες ντήζελ SEMT Pielstick 12PC2V400 ισχύος 8,9 μέγκαβατ, που κινούν δυο τετράφυλλες προπέλες.

Η μέγιστη ταχύτητά της φτάνει τους 24 κόμβους, ενώ αν πέσει στους 15 ή στους 18 εξασφαλίζει μέγιστη ακτίνα δράσης 4.500 και 3.000 ναυτικά μίλια αντίστοιχα. Το πλήρωμά της αποτελείται από 7 αξιωματικούς και 83 υπαξιωματικούς/ναύτες.

Η σουίτα των αισθητήρων της αποτελείται από ένα ραντάρ επιτήρησης αέρος/επιφάνειας DRBV 51A, ένα ραντάρ ελέγχου πυρός DRBC 32E, ένα ραντάρ ναυτιλίας DECCA 1226 και ένα σόναρ πλώρης DUBA 25 (προφανώς είναι αυτό που βρίσκεται κολλημένο στον ύφαλο από τον Αύγουστο του 2009). Το δε πακέτο της ηλεκτρονικού πολέμου αποτελείται από ένα ραντάρ αναχαίτισης ARBR 16, δυο εκτοξευτές δολωμάτων τύπου Dagaie και ένα σύστημα αντιμέτρων SLQ-25 Nixie.

Ο οπλισμός της αποτελείται από 2 αντιπλοϊκούς πύραυλους MM38 Exocet, 1 ναυτικό πυροβόλο των 100 χλστ. σε πύργο CADAM με σύστημα ελέγχου πυρός Najir, 2 πυροβόλα των 20 χλστ., 4 πολυβόλα των 12,7 χλστ. 4 τορπίλες τύπου L3 ή L5 και έναν εκτοξευτή ανθυποβρυχιακών ρουκετών των 375 χλιστ. pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου