Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Η ΑΥΣΤΡΙΑ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΡΑΤΟ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΚΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΓΚΛΩΒΙΣΤΟΥΝ ΕΔΩ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!


Με μια δήλωση βόμβα ο αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς απειλεί την Ελλάδα με κλείσιμο των συνόρων στην ΠΓΔΜ.

«Εάν κλείσουν τα βόρεια σύνορα και μείνει η Ελλάδα για περισσότερα από ένα 24ωρο με τους πρόσφυγες στην επικράτειά της, τότε θα αλλάξει ραγδαία και το ενδιαφέρον της να δεχτεί ευρωπαϊκή βοήθεια» δηλώνει στην εφημερίδα τα Νέα.


Όπως υποστηρίζει, το κλείσιμο των συνόρων στην ΠΓΔΜ θα αποτελέσει ξεκάθαρο μήνυμα προς τους πρόσφυγες να μην ξεκινήσουν για την Ευρώπη.


«Οι πρόσφυγες ξεκινούν όταν ξέρουν ότι γρήγορα θα φτάσουν στην Ευρώπη. Εάν δεν υπάρχει αυτή η προοπτική, τότε όλο και λιγότεροι θα πάρουν το δρόμο. Πρέπει να μειώσουμε τις ροές προσφύγων. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν τους σταματήσουμε σε κάποια σύνορα» προσθέτει.

Συνεχίζει, δε, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εάν δεν είναι τα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας, θα πρέπει να είναι τα σύνορα Ελλάδας-Μακεδονίας». Ο Κουρτς υποστηρίζει ότι δεν μπορούν να ελεγχθούν αποτελεσματικά τα θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία, παρά την εμπλοκή του ΝΑΤΟ. «Δεν ξέρω αν θα το κάνει η Τουρκία, αλλά η Μακεδονία είναι πρόθυμη να το κάνει» αναφέρει.

koolnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου