Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

«Σφαγή» Κοτζιά -Σταϊνμάγερ για τις γερμανικές αποζημιώσεις


«Σφαγή» Κοτζιά -Σταϊνμάγερ για τις γερμανικές αποζημιώσεις             

Το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων χάλασε το κλίμα της συνάντησης ανάμεσα στον Νίκο Κοτζιά και τον Φρανκ Σταϊνμάγερ, με τον Ελληνα και τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών να διαφωνούν μπροστά στις κάμερες για το «καυτό» ζήτημα.
«Ολα τα ζητήματα που αφορούν τις επανορθώσεις περιλαμβανομένου και του κατοχικού δανείου έχουν νομικά κλείσει», τόνισε ο Φρανκ Σταϊνμάγερ, στις κοινές δηλώσεις των δύο υπουργών μετά από τη συνάντησή τους στο Βερολίνο. «Οι γερμανικές αποζημιώσεις είναι ένα θέμα των συζητήσεων», είπε από την πλευρά του ο κ. Κοτζιάς.
Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε η θέση που είχε εκφράσει μία ημέρα νωρίτερα ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος τόνισε τη Δευτέρα ότι θέματα όπως οι αποζημιώσεις για τη ναζιστική κατοχή της Ελλάδας, έχουν ρυθμιστεί «νομικά, οριστικά με τη συνθήκη 2 συν 4 που υπεγράφη το 1990 ανάμεσα στα δύο γερμανικά κράτη και τους συμμάχους», ενώ σε ερώτηση για το αν το Βερολίνο θα πλήρωνε αποζημιώσεις, απάντησε ότι είναι μηδενική αυτή η πιθανότητα.
Ακόμη, μετά από τη συνάντησή του με τον Φρανκ Σταϊνμάγερ, ο κ. Κοτζιάς έκανε έκκληση για συνεργασία προς τους εταίρους, ώστε «να δώσουμε ελπίδα στον ελληνικό λαό», ενώ ζήτησε κατανόηση στο θέμα του χρέους.


Πηγή: «Σφαγή» Κοτζιά -Σταϊνμάγερ για τις γερμανικές αποζημιώσεις | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/191019/sfagi-kotzia-stainmager-gia-tis-germanikes-apozimioseis#ixzz3RNL4Cmrh

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου