Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Ο θείος του Βαγγέλη ξεσπά: Άρρωστοι όσοι μιλούν για κακοποίηση




«Είναι ανήθικο» - «Ρίχνουν λάσπη σε ένα παιδί που αυτή τη στιγμή δε γνωρίζουμε ούτε αν είναι ζωντανό ή αν έχει πεθάνει», λέει ο Γιώργος Δρυγιαννάκης στο protothema.gr - Στα Ιωάννινα κλιμάκιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για ΕΔΕ

«Τα έχουμε χαμένα, 18 μέρες μετά και δεν έχει γίνει κάτι. Μηδέν από μηδέν μηδέν, τίποτα δεν αλλάζει, δεν υπάρχει φως δεν υπάρχει έστω μία ένδειξη για το Βαγγέλη μας δε μπορούμε να ξέρουμε ούτε αν είναι νεκρός ούτε ζωντανός. Μία χαραμάδα ελπίδας κάπως θα μας έδινε μία ανακούφιση αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει ούτε μία χαραμάδα ελπίδας μέχρι αυτή την ώρα. Προσπαθώ όπως και οι γονείς του Βαγγέλη να είμαστε ψύχραιμοι, αλλά, πόσο να αντέξει κανείς. Ειδικότερα όταν έχει να αντιμετωπίσει και μία κατάσταση κρεατομηχανής με εικασίες, μυθεύματα, παραμύθια και αρρωστημένα σενάρια για εκτιμήσεις που αφορούν σεξουαλικά σενάρια κακοποίησης να υπάρχουν πίσω από την εξαφάνιση του Βαγγέλη και που έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο. Είναι εξωφρενικό αυτό που συμβαίνει στο διαδίκτυο, μιλάμε για αρρωστημένους ανθρώπους που έχουν χάσει και το μέτρο και την ηθική τους».



Αυτά είναι τα λόγια του κ. Γιώργου Δρυγιαννάκη, του θείου του 20χρονου αγνοούμενου για 18η ημέρα φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη ο οποίος συνεχίζει όπως λέει να ελπίζει ότι θα υπάρξει μία εξέλιξη που να βοηθήσει στις έρευνες εντοπισμού του νεαρού από τους αστυνομικούς που δεν έχουν αφήσει κανένα σημείο ανεξερεύνητο προκειμένου να βρουν την αρχή του νήματος για να μπορέσουν να κινηθούν προς μία κατεύθυνση που θα τους φέρει κοντά στον Βαγγέλη.

Όπως σημειώνει οι τελευταίες ώρες είναι ιδιαίτερα δύσκολες αφού έρχεται να προστεθεί και ένας παράγοντας που δεν κάνει καλό στην οικογένεια με σχόλια κακοήθη και διατύπωση εκτιμήσεων και σεναρίων που αφήνουν υπονοούμενα για τη σεξουαλική ζωή του νεαρού Βαγγέλη: «Είναι τρελό, ανήθικο αυτό που συμβαίνει. Εάν κάποιοι πιστεύουν ότι το θέμα της εξαφάνισης του Βαγγέλη μπορεί να δώσει λαβή για κουτσομπολιό, τι να πω, καλέστε κρεατομηχανές και κάντε τη δουλειά σας κάποιοι. Ορισμένοι νομίζουν ότι με τα υπονοούμενα αυτά που σε κάποιες περιπτώσεις έγιναν και εκτιμήσεις κάνουν κάτι. Με μυθεύματα και παραμύθια δε βοηθούν την κατάσταση να το γνωρίζουν αυτοί που λένε ή αφήνουν να εννοούνται τέτοια πράγματα», σημειώνει και προσθέτει ότι αυτό για το οποίο ο ίδιος αλλά και η οικογένεια είναι πλέον σίγουροι είναι ότι η κακή ψυχολογία και ενδεχομένως η κατάρρευση των ορίων υπομονής και ανοχής του Βαγγέλη προήλθε από το χώρο στον οποίο έμενε και σπούδαζε από τη Σχολή και τις εκεί συνθήκες. Για τα «αρρωστημένα» σεξουαλικά σενάρια πάντως περί κακοποίησης του νεαρού που μέχρι στιγμής έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο θα πει πως δεν προκύπτει κάτι τέτοιο διότι αν υφίστατο μία τέτοια κατάσταση θα το είχε κάποιος από την οικογένεια αντιληφθεί: «Τα σενάρια περί σεξουαλικής κακοποίησης είναι προϊόν επιστημονικής φαντασίας. Ο Βαγγέλης είναι καθαρό παιδί. Αν μου προέκυπτε κάτι τέτοιο κάτι τέτοιο θα το έλεγα από την αρχή, ξέρω τι παιδί έχουμε, δεν περιμένω από το καθένα να μου πει τι είναι ο Βαγγέλης. Χάσανε το μέτρο κάποιοι και αντί να βοηθούν στην εξεύρεση του Βαγγέλη κάθονται και πλάθουν σεξουαλικά σενάρια, είναι άρρωστοι αυτοί που το κάνουν και άνθρωποι χωρίς ηθική και μέτρο. Τα σχόλια που γίνονται, κυρίως από εκατοντάδες χρήστες του διαδικτύου, είναι πραγματική χιονοστιβάδα. Όμως είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα οι πληροφορίες και οι μαρτυρίες που αναζητούν οι αρχές και η οικογένεια του Βαγγέλη από την προσωπική εκτίμηση του καθενός, την άποψη που μπορεί να έχει και τα σενάρια που μπορεί να κάνει. Ας βάλουμε λοιπόν ένα μέτρο, ας φρενάρουμε λίγο και ας αφήσουμε τις αρμόδιες αρχές να ολοκληρώσουν το καθήκον τους», θα πει.

Στο μεταξύ στα Ιωάννινα καταφτάνει κλιμάκιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στα Γιάννενα για την ΕΔΕ της μυστηριώδους εξαφάνισης του νεαρού φοιτητή.Οι επόμενες ώρες ως φαίνεται είναι πάντως σε κάθε περίπτωση κρίσιμες, όπως διευκρινίζεται και από την αστυνομία αλλά και από την ομάδα των ερευνητών που ασχολούνται με την υπόθεση, και ενδεχομένως καθοριστικές για τη λύση του μυστηρίου που κρύβει η υπόθεση της εξαφάνισης του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου