Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

MΠΕΡΔΕΨΕ ΤΑ ΔΩΡΑ Ο ALEXIS ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ...


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ολοκλήρωσε τη διήμερη επίσκεψή του στο Βελιγράδι με τη συνάντηση που είχε με τον αντιπρόεδρο της σερβικής κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, Ίβιτσα Ντάτσιτς,
κάνοντας ένα μικρό... λαθάκι με τα δώρα που είχε μαζί του.
«Κατά τη συνάντηση αυτή οι διμερείς σχέσεις αξιολογήθηκαν ως φιλικές και συμφωνήθηκε να εντατικοποιηθεί η συνεργασία των δύο χωρών κυρίως στον οικονομικό τομέα αλλά και στους τομείς των υποδομών, της ενέργειας και του πολιτισμού» αναφέρεται στο ανακοινωθέν που εξέδωσε το γραφείο του κ. Ντάτσιτς.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή ο κ. Τσίπρας υποστήριξε την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της Σερβίας και επανέλαβε τη θέση για τη μη αναγνώριση της ανεξαρτητοποίησης του Κοσόβου. Κατά τη συνάντηση εκφράστηκε η ανάγκη διεύρυνσης της πολιτικής συνεργασίας όπως επίσης και η δυνατότητα διοργάνωσης κοινής συνεδρίασης των κυβερνήσεων των δύο χωρών ή ακόμη και τριμερή συνάντηση με άλλες χώρες της περιοχής, επισημαίνεται στο ανακοινωθέν του γραφείου του αντιπροέδρου της σερβικής κυβέρνησης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σήμερα το πρωί κατέθεσε στεφάνι στο άγαλμα του Ρήγα Φεραίου που βρίσκεται στο κέντρο του Βελιγραδίου.

Σε ποιον πάει η ξύστρα, σε ποιον το κηροπήγιο;

Νωρίτερα, συνέβη κι ένα ευτράπελο, αφού ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά την συνάντησή του με τον Πατριάρχη των Σέρβων, του έκανε δώρο μία ξύστρα αρχαίων αθλητών, αντίγραφο από το Μουσείο Μπενάκη.

Το λάθος που βγήκε... σε καλό στον Ειρηναίο!
Το ζήτημα όμως είναι πως το δώρο αυτό προορίζονταν για τον πρόεδρο της Σερβίας με τον οποίο συναντήθηκε λίγο νωρίτερα και στον οποίο δώρισε ένα κηροπήγιο που... κανονικά έπρεπε να δοθεί στον προκαθήμενο της σερβικής εκκλησίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας, μάλιστα, αποκάλυψε στον Πατριάρχη Ειρηναίο πως το δώρο που τελικά πήρε, ήταν μεγαλύτερης αξίας από εκείνο που έδωσε στον πρόεδρο της χώρας, με τον Ειρηναίο να δηλώνει ικανοποιημένος: «Πόσο μάλλον αφού είναι καλύτερο από του προέδρου», δήλωσε χαρακτηριστικά!

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου