Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Independent: Αντί για ένα διαμέρισμα στο Λονδίνο αγοράστε ένα ελληνικό νησί

 
Ευκαιρία για επένδυση χαρακτηρίζει τα ελληνικά νησιά η βρετανική Independent ως «αντίπαλο δέος» στα διαμερίσματα του Λονδίνου οι τιμές των οποίων έχουν εκτοξευθεί στα ύψη.

«Έχετε απηυδήσει με την εκτίναξη των τιμών στις κατοικίες της Βρετανίας; Τότε γιατί να μην απολαύσετε τον ήλιο και τα καταγάλανα νερά των ελληνικών θαλασσών από την δική σας ακτή σε κάποιο ελληνικό νησί;», προτείνει στου Βρετανούς το άρθρο παραθέτοντας μια λίστα με ελληνικούς, νησιωτικούς «παραδείσους» προς πώληση.

Η λίστα ξεκινά με την μικρή Λέσβο, ένα ακατοίκητο νησί 16 στρεμμάτων σε απόσταση 200 μέτρων από την Λέσβο, που περιγράφεται από την εταιρεία Real Estate «Vladi ιδιωτικά νησιά» ως ένα από τα πιο όμορφα νησιά της Μεσογείου και πωλείται έναντι 800.000 ευρώ.



Όπως αναφέρει η Independent, τα ελληνικά νησιά παραδοσιακά περνούν από γενιά σε γενιά και είναι η πρώτη φορά που η μικρή Λέσβος διατίθεται προς πώληση.

Στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας Vladi περιλαμβάνεται ακόμα ο Άγιος Αθανάσιος στον κορινθιακό κόλπο, που κοστολογείται στα 1,6 εκατ. ευρώ, και το «παραδεισένιο» νησί, Άτοκος, στο Ιόνιο πέλαγος, που κοστίζει 45 εκατ. ευρώ αλλά προσφέρει εντυπωσιακούς γκρεμούς και τα δικά του πρόβατα…

«Ο Σκορπιός, ο οποίος ανήκε στον εφοπλιστή, Αριστοτέλη Ωνάση, αγοράστηκε από την Κατερίνα Ριμπολόβλεβα, έναντι 126 εκατ. ευρώ ενώ ο πρώην εμίρης του Κατάρ, σεΐχης Χαμάντ μπιν Χαλίφα Αλ Τάνι, αγόρασε έξι νησιά, γνωστά ως σύμπλεγμα της Οξυάς, για 7 εκατ. ευρώ», καταλήγει το δημοσίευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου