Μέχρι τότε η παράδοση ήθελε να στολίζουν τα Χριστόξυλα. Μεγάλα κούτσουρα δηλαδή κυρίως από ελιά, το οποίο έβαζαν στο τζάκι και έκαιγε για όλη την περίοδο των Χριστουγέννων ως τα Φώτα. Θεωρούσαν ότι η κάπνα που έβγαινε από το Χροστόξυλο έδιωχνε τα κακά και προστάτευε το σπίτι από τους καλικάντζαρους. Πηγή: hronologio.gr
Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014
ΠΟΥ ΣΤΟΛΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΑΔΑ
Μέχρι τότε η παράδοση ήθελε να στολίζουν τα Χριστόξυλα. Μεγάλα κούτσουρα δηλαδή κυρίως από ελιά, το οποίο έβαζαν στο τζάκι και έκαιγε για όλη την περίοδο των Χριστουγέννων ως τα Φώτα. Θεωρούσαν ότι η κάπνα που έβγαινε από το Χροστόξυλο έδιωχνε τα κακά και προστάτευε το σπίτι από τους καλικάντζαρους. Πηγή: hronologio.gr
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου