Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Ξέφυγε ο πρώην πρόεδρος της Μπαρτσελόνα: «Φιλικό Βόρεια Κύπρος-Καταλονία»!

 

 

Ο πρώην Πρόεδρος της Μπαρτσελόνα και πρώην μέλος της Βουλής της Καταλονίας Χοάν Λαπόρτα συναντήθηκε με τον λεγόμενο αναπληρωτή πρωθυπουργό των κατεχομένων Σερντάρ Ντενκτάς και τον πρόεδρο της τ/κ Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Χασάν Σέρτογλου στην κατεχόμενη Κερύνεια.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε διάσκεψη Τύπου, ο κ. Λαπόρτα ανέφερε ότι βρίσκεται στην Κύπρο υπό την ιδιότητα του δικηγόρου. Χαρακτήρισε άδικο το γεγονός ότι οι νεαροί Τ/κ δεν μπορούν να αγωνιστούν με νέους άλλων χωρών.

 




Παράλληλα, υποστήριξε τη διαδικασία συνομιλιών μεταξύ ΚΟΠ και της τ/κ Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, αναφέροντας ότι όλα τα μέλη της ΦΙΦΑ θα εκφράσουν τις απόψεις τους για το θέμα, καθώς και ότι ο διεθνής οργανισμός έχει τη δύναμη να βρει τη λύση.

Αναφερόμενος στην Καταλονία, είπε ότι η ΦΙΦΑ επέτρεψε στην Καταλονία να παίζει ένα φιλικό αγώνα κάθε χρόνο, προσθέτοντας ότι δεν αποτελεί λύση αλλά είναι μια αρχή. Είπε ακόμη ότι ένας αγώνας μεταξύ Τ/κ και Καταλανών είναι πιθανός και θα πρέπει να διοργανωθεί.

Είπε ακόμα ότι η «βόρεια Κύπρος», κατά τα λεγόμενά του, και η Καταλονία που αγωνίζονται για ανεξαρτησία δεν πρέπει να τύχουν διαφορετικού χειρισμού από τη Σκωτία, όπου θα γίνει δημοψήφισμα στις 18 Σεπτεμβρίου.

Από την πλευρά του ο Σερντάρ Ντενκτάς αναφέρθηκε σε συμφωνία που υπέγραψε το ψευδοκράτος με την Fashion TV, του οποίου δικηγόρος είναι ο κ. Χοάν, για προώθηση του τουρισμού των κατεχομένων.

Ο κ. Σέρτογλου είπε ότι η επίσκεψη του κ. Χοάν δεν έχει να κάνει με τις διαπραγματεύσεις μεταξύ ΚΟΠ και τ/κ Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

Ανέφερε ακόμη ότι επιθυμεί να καταλήξει επιτυχώς η διαδικασία με την ΚΟΠ, προσθέτοντας ότι πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για παν ενδεχόμενο.

newsit.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου