Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

Ντ. Τραμπ: «Καμία κυβερνοεπίθεση από τη Ρωσία δεν επηρέασε το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών»


Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι καμία κυβερνοεπίθεση δεν επηρέασε τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ,
αφού οι επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών τον ενημέρωσαν σχετικά με τα συμπεράσματά τους ότι η Ρωσία προέβη σε τέτοιους είδους παραβιάσεις κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

Αφού νωρίτερα είχε απορρίψει αυτήν την αντιπαράθεση αυτή χαρακτηρίζοντάς την ένα «πολιτικό κυνήγι μαγισσών» ο μεγιστάνας εξέδωσε αργότερα μια ανακοίνωση, στόχος της οποίας φαίνεται πως ήταν να διαψεύσει κάθε σκέψη σχετικά με την νομιμότητα της νίκης του την 8η Νοεμβρίου του 2016 επί της Χίλαρι Κλίντον.

«Αν και η Ρωσία, η Κίνα, άλλες χώρες, οργανώσεις και πρόσωπα από το εξωτερικό επιχειρούν μονίμως να διεισδύσουν πάρανομα στις ηλεκτρονικές υποδομές των κυβερνητικών θεσμών μας, των επιχειρήσεών μας και οργανισμών όπως το Δημοκρατικό Κόμμα, δεν υπήρξε κανένας αντίκτυπος στα αποτελέσματα των εκλογών κι ιδίως δεν υπήρξε καμία νόθευση στις ηλεκτρονικές κάλπες» τόνισε ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ σε ένα δελτίο τύπου μετά τη συνάντηση που είχε με τους υψηλόβαθμους αξιωματούχους των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ στη Νέα Υόρκη.

Ο διάδοχος του Μπαράκ Ομπάμα δεν επέρριψε ευθύνες ειδικά στη Ρωσία για την ηλεκτρονική πειρατεία σε βάρος του Δημοκρατικού Κόμματος κι ενός συνεργάτη της Χίλαρι Κλίντον κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

«Υπήρξαν απόπειρας παράνομης διείσδυσης στα συστήματα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, όμως το κόμμα είχε θέσει σε εφαρμογή ισχυρά συστήματα προστασίας από την πειρατεία και οι χάκερ απέτυχαν» συμπλήρωσε.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, που θα αναλάβει επίσημα καθήκοντα την 20η Ιανουαρίου, υποσχέθηκε ότι θα παρουσιάσει ένα σχέδιο κατά της ηλεκτρονικής πειρατείας στις πρώτες 90 ημέρες της θητείας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου