Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Καταδίκη 28 μηνών κατά του Σώρρα και της συζύγου του επικύρωσε ο Άρειος Πάγος. Αφορά απόπειρα εκβίασης του δικηγόρου και κουμπάρου του


Καταδίκη 28 μηνών κατά του Σώρρα και της συζύγου του επικύρωσε ο Άρειος ΠάγοςΜε τη δικαστική «βούλα» του Αρείου Πάγου επικυρώθηκε καταδικαστική απόφαση σε βάρος του Αρτέμη Σώρρα σε φυλάκιση 28 μηνών με τριετή αναστολή,  για απόπειρα εκβίασης,   συκοφαντική δυσφήμηση και ψευδή καταμήνυση  σε βάρος του δικηγόρου και κουμπάρου του. Καταδικαστική ήταν η δικαιοσύνη και για τη σύζυγο Σώρρα στην οποία επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 24 μηνών.
Η δικαστική διαμάχη μεταξύ των άλλοτε στενών φίλων ξέσπασε...
όταν ο Αρτέμης Σώρρας ανέλαβε να  πουλήσει, μέσω εταιρείας   συμφερόντων του, το αυτοκίνητο του δικηγόρου  και κουμπάρου του μάρκας BMW. Το  αυτοκίνητο πωλήθηκε έναντι 45.000 ευρώ  αλλά τα χρήματα δεν δόθηκαν ποτέ στον ιδιοκτήτη του. Όταν ο κουμπάρος ζήτησε τα χρήματα του η απάντηση ήταν αρνητική.
Ακολούθησε βροχή εξωδίκων αλλά και επιστολών από την πλευρά του ζεύγους Σώρρα προς τον κουμπάρο τους, ο οποίος μάλιστα επί σειρά ετών ήταν και δικηγόρος τους, απειλώντας τον ότι θα τον καταστρέψουν επαγγελματικά, θα υποβάλλουν σε βάρος του μήνυση και αναφορά στο  Δικηγορικό Σύλλογο Πατρών…
Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να καταθέσουν ψευδή αναφορά σε βάρος του κουμπάρου τους, για δήθεν  άρνησή του να παραδώσει χρήματα που όπως έλεγαν εισέπραξε από υποθέσεις τους τις οποίες  χειρίστηκε.
Όπως αναφέρεται στην απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πατρών στόχος ήταν να απέχει ο δικηγόρος «από οποιανδήποτε διεκδίκηση του μη καταβληθέντος σε αυτόν αντιτίμου της πώλησης του οχήματος του και  φοβούμενος τον διασυρμό και τον κίνδυνο από την προβολή των μυθευμάτων και των ψευδών περί απιστίας απειλών τους, για το με προέχουσα κοινωνική προφορά λειτουργήματος του, να μην στραφεί σε βάρος τους, έτσι ώστε να καρπωθούν αυτοί το ποσό με αντίστοιχη ζημιά στην περιουσία του δικηγόρου».
Τελικά, για τυπικούς λόγους  ο Άρειος Πάγος απέρριψε την αίτησή του ζεύγους Σώρρα  με την οποία ζητούσαν να αναιρεθεί η καταδικαστική γι’  αυτούς απόφαση του Εφετείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου