Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Όταν ο Ξανθόπουλος πάλευε με τις αρκούδες... ο Ντι Κάπριο δεν ήταν ούτε αέρας!


"Η Οδύσσεια ενός ξεριζωμένου" είναι ελληνική ταινία σε σκηνοθεσία του Απόστολου Τεγόπουλου, παραγωγής Κλακ Φιλμ. Και είναι η ταινία που μας έμαθε τι πάει να πει μάχη με την αρκούδα, 47 χρόνια πριν την αναμενόμενη βράβευση του Λεονάρντο Ντι Κάπριο στα φετινά βραβεία Όσκαρ.

Η σεκάνς με την αρκούδα που επιτίθεται στον Νίκο Ξανθόπουλο, έχει μείνει στην δική μας κινηματογραφική ιστορία. Η αρκούδα ήταν στην πραγματικότητα ο ηθοποιός Ανέστης Βλάχος. Στο ίδιο έργο παρουσιάζεται μια αληθινή αρκούδα, η οποία χορεύει στους ρυθμούς του ντεφιού ενός περιπλανώμενου μουσικού, που έχει πάθει αμνησία και διαμένει στην Τουρκία.


Στην επίμαχη σκηνή της "Επιστροφής" του Ιναρίτου, η αρκούδα επιτίθεται στον πρωταγωνιστή, προσπαθώντας να προστατέψει τα μικρά της. Όπως αποκάλυψε ο βραβευμένος για δεύτερη συνεχή χρονιά σκηνοθέτης, για τη σκηνή χρειάστηκε μεγάλη προετοιμασία, έρευνα και συνεχείς επαναλήψεις. Ο 52χρονος Μεξικανός σκηνοθέτης σε πρώτο στάδιο μελέτησε πάνω από 100 βίντεο με επιθέσεις αρκούδων στο YouTube.

Γατάκι Ντι Κάπριο...



Tromaktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου