Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

OTAN O ΙΔΙΟΣ Ο ΥΠ.ΟΙΚ ΕΔΙΝΕ ΤΟ...ΚΑΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ!

Χαρδούβελης: Φοβήθηκα και έβγαλα λεφτά έξω, είναι ανθρώπινο

 

Οι εξηγήσεις του πρώην υπουργού Οικονομικών για τις μεταφορές χρημάτων

Εξηγήσεις για τα λεφτά που μετέφερε στο εξωτερικό το καλοκαίρι του 2012 έδωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης μετά τις αποκαλύψεις.

«Ναι μετέφερα αυτά τα χρήματα» επεσήμανε ο κ. Χαρδούβελης και τόνισε: «Είμαι θύμα».

Για το γεγονός ότι οι μεταφορές χρημάτων έγιναν τμηματικά και σε μικρά ποσά υπογράμμισε: «Με βόλευε εμένα, ήθελα να τα σπάσω, ήθελα να είμαι σίγουρος που θα πάνε. Το έκανα μόνος από το σπίτι μου μέσω ίντερνετ».

Μιλώντας στο STAR είπε ότι όταν έκανε τις μεταφορές είχε φύγει από την κυβέρνηση Παπαδήμου και πρόσθεσε: «Ναι φοβήθηκαν τον Ιούνιο του 2012 όπως φοβήθηκαν και πολλοί Έλληνες. Δεν τα έβγαλα όλα. Τα περισσότερα είναι εδώ.

Είναι ανθρώπινο. Ναι φοβήθηκα ότι τον Ιούνιο του 2012 θα έχανα τα χρήματα μου».

Στο ερώτημα αν έχει μετανιώσει είπε: «Όχι δεν μετάνιωσα».

Σημειώνεται πως ο πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, Παναγιώτης Νικολούδης, με επείγον έγγραφο, ζητά από τη Βουλή να ελεγχθεί το πόθεν έσχες του Γκίκα Χαρδούβελη.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται για τον πρώην ΥΠΟΙΚ, το 2012 απέστειλε σε τράπεζες του εξωτερικού χρηματικά ποσά τα οποία δεν περιέλαβε στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης, τις οποίες ήταν υπόχρεος να υποβάλει λόγω των ιδιοτήτων του: (α) ως σύμβουλος του πρωθυπουργού (Νοέμβριος 2011 - Μάιος 2012) και (β) ως υπουργός Οικονομικών (Ιούνιος 2014 και εντεύθεν).


Στον τραπεζικό του λογαριασμό σε τράπεζα του Τζέρσει - ένα νησί οικονομικό παράδεισο - έβγαλε το 2012 το ποσό των 362.417 χιλιάδων ευρώ. Μάλιστα, τα χρήματα τα έβγαλε τον Μάιο του 2012 μεταξύ των δυο εκλογικών αναμετρήσεων και όταν αποχωρούσε από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου εργαζόταν ως σύμβουλος του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.

Έκανε 56 μεταφορές χρημάτων στο διάστημα αυτό, καθώς μετέφερε μικρά ποσά από 7.000 έως 9.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου