Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Απίστευτο: Μόνο 5 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκαν να πάρουν αυτοκίνητο



Απ' τους 149 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μόνο πέντε αρνήθηκαν να πάρουν βουλευτικό αυτοκίνητο, η
Λένα Ψαρρέα, ο Γιώργος Δημαράς, ο Μουσταφά Μουσταφά, ο Γιάννης Σταθάς και ο Νίκος Φίλης. Οι διακηρύξεις του κόμματος έμειναν στα χαρτιά. Κι αυτό παρά τις πολλαπλές διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κομίζει και ένα νέο ήθος στην πολιτική ζωή. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ξεσηκώθηκαν όταν έγινε γνωστή η «εντολή» του πρωθυπουργού και κατέφυγαν στην Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου για να διαμαρτυθούν, με το επιχείρημα ότι δεν μπορεί ένας βουλευτής να στερηθεί το βουλευτικό του όχημα.

Ο κ. Τσίπρας αναγκάστηκε να επανέλθει στο ζήτημα και προειδοποίησε εκ νέου:

«Ένιωσα άσχημα όταν έμαθα οτι σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής ομάδας για τεχνικά θέματα, βουλευτές αντέδρασαν και διαφώνησαν με την οδηγία να μην παίρνουν αυτοκίνητα. Αντέδρασαν να δίνουν 300 και 400 ευρώ, όταν παίρνουν 6.000 ευρω μισθό» και είχε προσθέσει «Να μην γίνουμε σαν τους άλλους. Δεν ειναι λαϊκισμός, αλλά λεπτομέρειες, που θα κρίνουν εάν είμαστε ή δεν είμαστε σαν τους άλλους. Το πόσο θα μείνουμε στην εξουσία θα εξαρτηθεί και από τις συμπεριφορές μας στις θέσεις εξουσίας σημείωσε. Ερχόμαστε να ανατρέψουμε δομές και προνόμια».
Αλλά και αυτή τη φορά οι παραινέσεις έπεσαν στο κενό, με αποτέλεσμα 146 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να συμμετάσχουν σήμερα στην κλήρωση για το βουλευτικό τους αυτοκίνητο.

Σημειώνεται ότι ο κ. Σταθάς δεν πήρε όχι μόνο βουλευτικό αυτοκίνητο, αλλά δήλωσε ότι δεν θα κάνει χρήση του δικαιώματος να προσλάβει δύο μετακλητούς, ενώ τους δυο αστυνομικούς που εδικαιούτο θα τους παραχωρήσει στο αστυνομικό τμήμα Αλιάρτου, περιοχή από την οποία κατάγεται.

Πηγές της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, επισημαίνουν ότι υπάρχουν περισσότεροι βουλευτές από αυτούς που έχουν γίνει γνωστοί, ωστόσο, δεν δίνουν τα ονόματά τους στη δημοσιότητα για να μην υπάρξει «ανθρωποφαγία».

ΑΝΕΛ: Μόνο τέσσερις αρνήθηκαν το βουλευτικό αυτοκίνητο

Επιπλέον, το βουλευτικό αυτοκίνητο αρνήθηκαν μόνο τέσσερις (από τους συνολικά 13) βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελληνων: ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος, η Ελενα Κουντουρά, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος και ο Νίκος Μαυραγάνης.





Akous. Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου