Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

Νέο ολίσθημα της Επιτροπής Ελλάδα 2021: Κατέβασε από τη σελίδα της αμφιλεγόμενο άρθρο για τον Καραΐσκάκη





Έντονες διαμαρτυρίες προκάλεσε και πάλι άρθρο που ανέβηκε στη σελίδα της Επιτροπής 2021 και υπέγραφε ο γνωστός (και από προηγούμενο άρθρο του) Αριστείδης Χατζής.

Ο Αριστείδης Χατζής ο οποίος είχε χαρακτηρίσει τον Καποδίστρια ως δικτάτορα, με άρθρο του που δημοσιευόταν μέχρι πριν λίγα λεπτά στη σελίδα της Επιτροπής 2021, παρέθετε κείμενο για τον Καραΐσκάκη, το οποίο όμως προκάλεσε την έντονη αντίδραση συναδέρφων του επιστημόνων τόσο για το ύφος του, όσο και για την ουσία του.
Ο διευθυντής του Μουσείου της Πόλης των Αθηνών, διδάκτωρ Ιστορίας Στέφανος Καβαλλιεράκης χαρακτήρισε το άρθρο ως «γονατοράφημα»  επισημαίνοντας ότι ο ήρωας Γεώργιος Καραϊσκάκης παρουσιάζεται ως ο επιβήτορας του 21,  και σχολιάζοντας ότι «απλά ότι ο πάτος συχνά δεν υπάρχει απλά».
Σε άλλο σχόλιό του ο κ. Καβαλλιεράκης επισημαίνει ότι όσα αναφέρει ο Αριστείδης Χατζής  «δεν είναι ιστορία, είναι κακογραμμένο κουτσομπολιό. Δεν έχει καν κοινωνικές προεκτάσεις ή να μας βοηθήσει στην εξαγωγή κάποιων συμπερασμάτων . Δεν είναι θέμα εξιδανίκευσης ή όχι , είναι θέμα κλονοποιησης της περιόδου ειδικά με αυτό το αστείο ύφος γραφής»
Ο Αριστείδης Χατζής αποτελεί εμβληματική φυσιογνωμία στους ακραία φιλελεύθερους κύκλους, οι οποίοι να σημειωθεί ότι ιστορικά διατηρούν διαφορετική προσέγγιση στα ζητήματα που σχετίζονται με την Ιστορία, την πατρίδα και τη θρησκευτική συνείδηση.
Το άρθρο μετά τις διαμαρτυρίες, κατέβηκε χωρίς καμία εξήγηση από τη σελίδα της Επιτροπής, η οποία μέχρι αργά το βράδυ δεν είχε εκδώσει καμία ανακοίνωση ούτε για την ουσία της ανάρτησης, αλλά ούτε για τους λόγους της διαγραφής της.
Τα ξημερώματα της Δευτέρας, η επιτροπή χαρακτήρισε την υπόθεση «αλλόκοτη» δηλώνοντας ότι η ανάρτηση στην επίσημη σελίδα της που κατέβασε, δεν είχε αναρτηθεί ποτέ, δηλώνοντας με περισσή αλαζονεία για την κριτική που της ασκήθηκε ότι η συζήτηση είναι «άκυρη».
Όμως οι χρήστες του διαδικτύου είχαν προλάβει και είχαν αποτυπώσει Screenshots από την ανάρτηση στο site της επιτροπής.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου