Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018

Νέες καταγγελίες αλιέων: Oι τούρκοι λιμενικοί ζητούν χαρτιά σε διεθνή ύδατα


Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες των ελλήνων αλιέων στον ΣΚΑΪ για τη συμπεριφορά των 
τούρκων συναδέλφων τους, αλλά και της τουρκικής ακτοφυλακής.

Όπως κατήγγειλε δε ψαράς μας στον ΣΚΑΪ, η τουρκική ακτοφυλακή έδεσε «με το έτσι θέλω» το αλιευτικό σκάφος του και τού ζήτησε τα χαρτιά του στα… διεθνή ύδατα!

Από πλευράς του, ο Παναγιώτης Μόσχος, από το Σύλλογο Επαγγελματιών Αλιέων Λήμνου, τόνισε επίσης ότι τούρκοι ψαράδες βγάζουν όπλα, απειλούν ενώ η τουρκική ακτοφυλακή ζητά τα χαρτιά τους.

Οι αλιείς ζητούν την παρέμβαση της κυβέρνησης, αλλά και της ΕΕ. «Τα μεγάλα σκάφη μας παίρνουν και τα δίκτυα, τα καταστρέφουν. Τι να κάνουμε; Ζητάμε να τηρηθεί το ναυτικό δίκαιο... Δεν υπάρχει για τους Τούρκους; Δεν βλέπουν τι γίνεται οι Ευρωπαίοι, οι Έλληνες, δεν το βλέπει κανένας;»

Πυροβολισμούς, ακόμα και κατά ριπάς δέχθηκε έλληνας ψαράς ανοιχτά της Σαμοθράκης δύο ημέρες πριν από το περιστατικό της Λέρου, ωστόσο το λιμενικό του συνέστησε να μη «δώσει έκταση» στο θέμα, κατήγγειλε εξάλλου την Πέμπτη στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος γρι-γρι Καβάλας Γιάννης Μανιός. Με ανακοίνωσή του, το λιμενικό ενημέρωσε για την ενδελεχή διερεύνηση της καταγγελίας ψαράδων της Σαμοθράκης.

Η ανακοίνωση του λιμενικού

«Αναφορικά με καταγγελία για χρήση πυρών από τουρκικό αλιευτικό σκάφος στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της ν. Σαμοθράκης, σε προγενέστερο χρόνο των σχετικών καταγγελιών για τη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της ν. Λέρου, από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διευκρινίζεται ότι, σε εφαρμογή των εκ του νόμου προβλεπόμενων διαδικασιών, η εν λόγω καταγγελία διερευνάται ενδελεχώς από τη Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης»
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου