Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Αποτύχαμε, αλλά ο Σκίμπε δεν το κατάλαβε…


Αποτύχαμε. Οτιδήποτε άλλο θα δείξει πως έχουμε κατεβάσει πολύ τις προσδοκίες μας από την Εθνική ομάδα. Καλή ομάδα η 
Κροατία, σπουδαίοι οι μεσοεπιθετικοί παίκτες της, αλλά έχουμε αποκλείσει τόσο καλές ομάδες κατά το παρελθόν. 
Αν και για τα λάθη του Σκίμπε θα αναφερθώ παρακάτω, σπεύδω να παραδεχτώ ότι εμείς δεν είμαστε η ομάδα που ήμασταν κάποτε. Ότι δεν βρήκαμε τρόπο να αντικαταστήσουμε τον Καραγκούνη και τον Κατσουράνη, που σταμάτησαν στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Και ας είμαστε ρεαλιστές: Δεν αντικαταστήσαμε καν τον Σαμαρά και τον Σαλπιγγίδη. Αυτή είναι η πραγματικότητα. 

Έχουμε ένα φοβερό κεντρικό αμυντικό δίδυμο και από εκεί και πέρα ψαχνόμαστε. Είδαμε και καταλάβαμε πόσο στοίχισε η απουσία του παράδοξα τιμωρημένου Μανωλά στο ματς του Ζάγκρεπ. Αν τον είχαμε στο πρώτο παιχνίδι, μπορεί η ιστορία του συγκεκριμένου ματς να γραφόταν διαφορετικά. Ότι δεν τον είχαμε, τελικά, είναι θέμα για το οποίο οι υπεύθυνοι της Ομοσπονδίας πρέπει να δώσουν εξηγήσεις. Με την ολιγωρία και τα ανύπαρκτα αντανακλαστικά τους, πήραν στον λαιμό τους την ομάδα. 

Ο άλλος που την καταδίκασε με τις επιλογές του ήταν ο Σκίμπε. Πάλι στο πρώτο παιχνίδι αναφέρομαι. Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος δεν του τη χάρισε μετά το ματς στο Φάληρο και είπε ότι δεν μπορεί να φταίνε οι παίκτες και να μην φταίει ο προπονητής για το φιάσκο του Ζάγκρεπ. Να του πιστώσουμε ότι ήταν πιο θαρραλέος και ορθολογικός στο δεύτερο ματς. 


Η μετακόμιση του Ζέκα στον άξονα και η χρησιμοποίηση του Λάζαρου από την αρχή μας έκαναν πιο συμπαγείς και επιθετικούς. Ωστόσο, το πρόβλημα στη δημιουργία φάσεων παραμένει. Και είναι αδύνατο να προκύψουν αν τη στιγμή που ο Μάνταλος είναι τραυματίας, μένει και ο Φορτούνης εκτός ενδεκάδας. Είναι χαρακτηριστικό ότι με εξαίρεση δυο φάσεις δεν καταφέραμε να μπούμε με αξιώσεις στην περιοχή του Σούμπασιτς. 

Εδώ μιλάμε για πρόβλημα ατομικής ποιότητας και έλλειψη ιδεών για το πώς θα το πετύχουμε. Η ποιότητα είναι θέμα παραγωγής του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η έλλειψη ιδεών είναι θέμα προπονητή. 

Ο κόσμος αναγνώρισε την προσπάθεια και το σθένος των διεθνών, χαρίζοντάς τους το θερμό χειροκρότημα. Η αποτυχία, όμως, είναι δεδομένη. Θα βρεθούμε για δεύτερη φορά στη σειρά εκτός των τελικών μιας μεγάλης διοργάνωσης. 

Η αποτυχία βαρύνει παίκτες και προπονητή. Οι παίκτες με τις δηλώσεις Τοροσίδη και Σωκράτη, το παραδέχτηκαν. Ο Σκίμπε δεν παραδέχτηκε τίποτα εκτός από τα λάθη των παικτών του στο Ζάγκρεπ και η Ομοσπονδία κρύφτηκε λάμποντας δια της απουσίας της…


 Ο Γιώργος Χελάκης γράφει στο sport-fm.gr για τη δεύτερη σερί αποτυχία της Εθνικής ομάδας, για τα λάθη του Σκίμπε, αλλά και για το θέμα Μανωλά, για το οποίο η ομοσπονδία πρέπει να δώσει εξηγήσεις… 

 sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου