Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΦΑΓΩΜΑΡΕΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ.ΟΛΙΚΗ ΡΗΞΗ ΖΗΤΑ Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ!


Επίθεση στον Γιάννη Βαρουφάκη

Μεγαλώνουν τα εσωτερικά μέτωπα για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα μετά το χθεσινό Eurogroup όπου αποφασίστηκε η κυβέρνηση να μπει σε διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, δηλαδή την πρώην τρόικα και δέχθηκε να γίνει έλεγχος στην Αθήνα και στις Βρυξέλλες για τα μέτρα.

Η Αριστερή Πλατφόρμα μέσω του iskra.gr καλεί σε ανυπακοή και ρήξη παρά τα όσα έλεγε το Μέγαρο Μαξίμου για χαλάρωση της οικονομικής ασφυξίας μετά το Eurogroup.

Οι διαφορές στην αντιμετώπιση του Eurogroup είναι τεράστιες.

Από το Μέγαρο Μαξίμου λένε ότι:

-Ξεκινάει η διαδικασία για την εφαρμογή της απόφασης του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, γεγονός που αποτελεί θετικό σήμα για να χαλαρώσει η στάση της ΕΚΤ απέναντι στην Ελλάδα.

-Παρά την παραπληροφόρηση των τελευταίων ημερών, οι ελληνικές προτάσεις έγιναν αποδεκτές πολιτικά από το Eurogroup.

-Tην Τετάρτη ξεκινούν οι συζητήσεις των τεχνικών κλιμακίων Ελλάδας και θεσμών. Οι κοινές συζητήσεις με τους θεσμούς θα γίνονται αποκλειστικά στις Βρυξέλλες και όχι στην Αθήνα. Υπενθυμίζουμε ότι η τρόικα ως μηχανισμός αποτελεί οριστικό παρελθόν.

-Διατυπώθηκε η βούληση των θεσμών για να λυθεί άμεσα το χρηματοδοτικό πρόβλημα.

-Η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει τον εμπλουτισμό της λίστας των μεταρρυθμίσεων με επιπρόσθετες επεξεργασμένες προτάσεις.

Ωστόσο η Αριστερή Πλατφόρμα στο κεντρικό άρθρο στο iskra σημειώνει ότι: «Όπως αποδείχθηκε και στην αποψινή συνεδρίαση του Eurogroup, οι δανειστές της χώρας όχι μόνο δεν υποχωρούν αλλά αντίθετα εντείνουν τις πιέσεις και τους εκβιασμούς, προκειμένου να υποκύψει η κυβέρνηση και να εφαρμόσει μέχρι κεραίας το νεο-μνημονιακό πακέτο απορρυθμίσεων.

Παράλληλα, απαιτούν σε κάθε περίπτωση να μην ακυρωθούν οι «μεταρρυθμίσεις» - απορυθμίσεις που προώθησαν και εφάρμοσαν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβέρνησης των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και λοιπών προθύμων.

Την ίδια ώρα, οι «νεοαποικοκράτες» των Βρυξελλών και ο ίδιος ο Σόιμπλε, αναφερόμενοι στο πρώτο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή και αφορά την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, προειδοποιούν ότι δεν θα δεχθούν «μονομερείς ενέργειες», δηλαδή μέτρα που θα ανακουφίζουν τον ελληνικό λαό, αξιώνοντας ανάλογες διαβεβαιώσεις από την ελληνική πλευρά.

Εντύπωση προκάλεσαν οι δηλώσεις Βαρουφάκη μετά το eurogroup, οι οποίες, με την επιφύλαξη ότι απεδόθησαν σωστά, κάνουν λόγο για αποφυγή από την Ελλάδα μονομερών ενεργειών.

Στην αποψινή συνεδρίαση, οι δανειστές της χώρας ξεκαθάρισαν ότι καμία εκταμίευση δεν θα γίνει για την Ελλάδα χωρίς συμφωνία επί του συνολικού πακέτου των μεταρρυθμίσεων και χωρίς έναρξη της εφαρμογής του, εντείνοντας τις πιέσεις που απειλούν με οικονομικό στραγγαλισμό τη χώρα.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και ένα σχέδιο χρονοδιαγράμματος που ήρθε στη δημοσιότητα, το οποίο είναι ασφυκτικό και προβλέπει την απόλυτη συμμόρφωση με τις δεσμεύσεις των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων και έχει στόχο να εγκλωβίσει την ελληνική κυβέρνηση και να την οδηγήσει στην πλήρη συνθηκολόγηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου