Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

«Ύμνοι» Τραμπ για την Ελλάδα: Θέλουν όλοι να γίνουν Ελληνες(Video)


Για την Ελλάδα ως τη χώρα που γεννήθηκε η Δημοκρατία μίλησε ο Ντόναλντ Τραμπ σε εκδήλωση του Λευκού Οίκου με αφορμή τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος στην αρχή της ομιλίας του σήκωσε ένα κόκκινο καπέλο στο οποίο ήταν γραμμένη στα ελληνικά η φράση «Κάντε την Αμερική μεγάλη ξανά» και ο ίδιος διάβασε «Κάντε την Ελλάδα ξανά μεγάλη».


Ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε σε συγκεκριμένους Ελληνες που συνείσφεραν στην Αμερική μέσω των υπηρεσιών τους στις ένοπλες δυνάμεις, τον αθλητισμό και των επιχειρήσεών τους.

Είστε ένα λαός που δεν το βάζει κάτω, έχετε δημιουργήσει στενούς δεσμούς εδώ και η Αμερική είναι υπερήφανη για εσάς, τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Οι ΗΠΑ έχουν βαθιά διαμορφωθεί από τον ελληνικό πολιτισμό», τόνισε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε: «Ζείτε με τις αξίες που αποτελούν το θεμέλιο του μεγαλείου της Αμερικής, τιμάτε τη σκληρή δουλειά, αγαπάτε τις οικογένειές σας, εμπλουτίζετε τον πολιτισμό μας, αγκαλιάζετε το αμερικανικό όνειρο».


Ο Ντόναλντ Τραμπ συνέχισε μιλώντας για τον Αριστοτέλη και τον Ομηρο και τη συνεισφορά των αρχαίων Ελληνων στις επιστήμες, ενώ αναφέρθηκε και στο ρητό «το μυστικό της ευτυχίας είναι η ελευθερία, και το μυστικό της ελευθερίας είναι το κουράγιο».

Από την πλευρά του, ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος είπε πως είναι συμβολικό το γεγονός ότι η εκδήλωση αυτή γίνεται στον Λευκό Οίκο που συμβολίζει την ελευθερία την οποία αντιπροσωπεύει η Αμερική.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου