Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

OI ΓΝΩΣΤΟΙ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟΙ ΑΝΑΡΧΟΑΠΛΥΤΟΙ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ. ΖΗΤΟΥΝ ΤΡΟΦΙΜΑ, ΤΣΙΓΑΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΦΟΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΠΑΧΑΛΟ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ.


Άρχισαν τα… όργανα δυο μέρες πριν από την επέτειο της 17ης Νοέμβρη. Από το πρωί της Τετάρτης (15.11.2017) γίνεται κατάληψη στο Πολυτεχνείο. Αυτή τη στιγμή, βρίσκεται σε εξέλιξη συνεδρίαση της Συγκλήτου.Αντιεξουσιαστές αποφάσισαν να κάνουν κατάληψη στο Πολυτεχνείο, με στόχο για να μην καταθέσουν στεφάνια οι πολιτικοί! Η απόφασή τους αυτή βρίσκει αντίθετους τους φοιτητικούς συλλόγους, που καλούν τους καταληψίες να φύγουν γιατί… κάνουν το χατίρι της κυβέρνησης που θέλει να καταστείλει, όπως λένε, τους εορτασμούς!


Με κείμενο στο indymedia, οι αντιεξουσιαστές αναφέρουν πως αποφάσισαν «να σπάσουμε την καπηλεία της εξέγερσης και να ακυρώσουμε το πανηγύρι των κομματικών οργανώσεων. Να ακυρώσουμε την διαδικασία που επιτρέπει σε υπουργούς, πρωθυπουργούς και ανθρώπους που προστατεύονται πίσω από τους πάνοπλους φασίστες της ΕΛ.ΑΣ. να καταθέσουν στεφάνια».

Από το κείμενό τους δεν λείπουν οι αιχμές όχι μόνο κατά της κυβέρνησης αλλά και κατά του ΚΚΕ! Κάνουν λόγο για «μια κυβέρνηση που αφού αφομοίωσε και αφόπλισε τεράστια κομμάτια των κινημάτων, μεθοδικά πλέον, προσπαθεί μάταια να διαλύσει τις κοινότητες των εξεγερμένων«.

Αλλά και για μια Αριστερά που «(…) αφού κατακτήσει το κομμάτι της εξουσίας που επιθυμούσε, και αφού της προσφερθεί η νομιμοποίηση της, γίνεται σάρκα και οστά του ίδιου καθεστώτος που πολεμούσε. Αποκαλούν την αστική ειρήνη κεκτημένο αγώνα. Καμιά ελπίδα λοιπόν στα αριστερά παραμύθια.

Στο πολυτεχνείο, ειδικά, που η αριστερά επάνω στους νεκρούς του έστησε τα κάστρα της, το ίδιο αυτό πολυτεχνείο έχουν παραδώσει στις καθεστωτικές δυνάμεις πολλές φορές και οι δυνάμεις της εξέγερσης το διεκδίκησαν μετά την αποχώρησή τους«.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου