Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Τελευταία φορά είχε χιονίσει το 1979! Απίστευτες φωτογραφίες: Για δεύτερη φορά στα χρονικά, χιόνισε στη... Σαχάρα!

Ίσως είναι το πιο απίθανο μέρος που θα περίμενε κανείς να αντικρίσει ένα Χριστουγεννιάτικο τοπίο

Ίσως είναι το πιο απίθανο μέρος που θα περίμενε κανείς να αντικρίσει ένα Χριστουγεννιάτικο τοπίο.

Παρ' όλα αυτά, φωτογραφίες που κάνουν σήμερα τον γύρο του διαδικτύου και αναπαράγονται από διεθνείς ειδησεογραφικούς ιστότοπους απεικονίζουν μια μικρή πόλη στην έρημο Σαχάρα... ντυμένο στα λευκά.


Πρόκειται για την μικρή πόλη Άιν Σέφρα στην Αλγερία, όπου σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής εχθές το απόγευμα άρχισε ξαφνικά να χιονίζει για ώρες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Mail το παράξενο αυτό μετεωρολογικό φαινόμενο σημειώνεται για δεύτερη φορά στην ιστορία. Στις 18 Φεβρουαρίου του 1979, και πάλι στην ίδια πόλη (η οποία έχει το παρατσούκλι "Πύλη της Ερήμου") είχε σημειωθεί ξανά χιονόπτωση, η οποία ωστόσο είχε διαρκέσει μόλις μισή ώρα.

«Όλοι έμειναν άφωνοι όταν αντίκρισαν το χιονισμένο τοπίο. Ήταν απίθανο να βλέπεις το χιόνι να πέφτει πάνω στην άμμο και σκέφτηκα αμέσως ότι έπρεπε να τραβήξω φωτογραφίες», είπε στην Daily Mail o Karim Bouchetata, ο οποίος έσπευσε να αιχμαλωτίσει με τον φακό του το φαινόμενο.http://www.protothema.gr/world/article/638841/apisteutes-fotografies-gia-deuteri-fora-sta-hronika-hionise-sti-sahara/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου