Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Παραιτήθηκε ο Γ. Βαρουφάκης


Με τη φράση “Οχι πια υπουργός” που ανήρτησε στα αγγλικά(Minister no more), ο Γ. Βαρουφάκης ανακοίνωσε επισήμως την αποχώρησή του από το υπουργείο Οικονομικών.

Οπως εξηγεί στην ανακοίνωσή του, οι δανειστές, μετά την γνωτοποιήση των αποτελεσμάτων, κατέστησαν σαφές στο πρωθυπουργό ότι θα εκτιμούσαν την …απουσία του από τις επόμενες συνεδριάσεις του Eurogroup.

Προφανώς ο πρωθυπουργός τον ενημέρωσε και εκείνος αποφάσισε να τον διευκολύνει, παραιτούμενος. “Είναι τιμή μου η απαίτηση των δανειστών”, υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Με ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο πρωθυπουργός τον ευχαριστεί για την αδιάκοπη προσπάθεια του να προωθήσει τις θέσεις της κυβέρνησης και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Ο αντικαταστάτης του θα ανακοινωθεί μετά το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, κάτι που σημαίνει ότι ίσως ο πρωθυπουργός θέλει να έχει την συναίνεση όλων των κομμάτων στο πρόσωπο του νέου υπουργού Οικονομικών.Η ανακοίνωση του Γ. Σακελλαρίδη

“Ο Γιάνης Βαρουφάκης ως Υπουργός Οικονομικών έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαπραγμάτευση από την πρώτη μέρα της κυβέρνησης. Ο Πρωθυπουργός νιώθει την ανάγκη να τον ευχαριστήσει για την αδιάκοπή του προσπάθεια να προωθήσει τις θέσεις της κυβέρνησης και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες.

Μετά το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών θα ανακοινωθεί ο αντικαταστάτης του.”

Ολόκληρη η ανακοίνωση αποχώρησης  του Γ. Βαρουφάκη

Το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου θα μείνει στην παγκόσμια ιστορία ως μοναδική στιγμή που ένας μικρός ευρωπαϊκός λαός όρθωσε το ανάστημά του εναντίον της Χρεοδουλοπαροικίας.

Όπως όλες οι δημοκρατικές κατακτήσεις, έτσι κι αυτή η ιστορική απόρριψη του τελεσίγραφου του Eurogroup της 25ης Ιουνίου έχει μεγάλο κόστος. Είναι λοιπόν απαραίτητο το κεφάλαιο του ΟΧΙ να επενδυθεί άμεσα ώστε να μετατραπεί σε ΝΑΙ σε κάποια έντιμη συμφωνία-επίλυση – με αναδιάρθρωση χρέους, με μειωμένη λιτότητα, με αναδιανομή υπέρ των μη εχόντων, με πραγματικές μεταρρυθμίσεις.

Λίγο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος, μου κατέστη γνωστό ότι οι συμμετέχοντες στο Eurogroup, και λοιποί εταίροι, θα «εκτιμούσαν» την… απουσία μου από τις συνεδριάσεις του, κάτι που ο Πρωθυπουργός έκρινε ότι ίσως βοηθήσει στην επίτευξη συμφωνίας. Για αυτό και αποχωρώ από το Υπουργείο Οικονομικών.

Είναι καθήκον μου να βοηθήσω όσο μπορώ τον Αλέξη Τσίπρα να εκμεταλλευτεί, όπως εκείνος κρίνει, το κεφάλαιο που μας δώρησε ο ελληνικός λαός μέσω του δημοψηφίσματος.

Κι είναι τιμή μου η απαίτηση των δανειστών.

Η Αριστερά λειτουργεί συλλογικά και οι αριστεροί δεν αγαπάμε τις καρέκλες. Θα στηρίξω τον Αλέξη Τσίπρα, την νέα ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, την κυβέρνηση της Αριστεράς.

Η υπερπροσπάθεια να τιμήσουμε τον γενναίο ελληνικό λαό, και το περίφημο ΟΧΙ που χάρισε χτες στους απανταχού δημοκράτες, μόλις ξεκινά!

http://www.presspublica.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου