Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Άλαν Γκρίνσπαν: Αναπόφευκτη η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη




Ο τέως διοικητής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Άλαν Γκρίνσπαν, προβλέπει ότι η Ελλάδα θα βρεθεί εκτός ευρωζώνης.
Σύμφωνα με δημοσίευμα που έχει αναρτήσει ο βρετανικός ειδησεογραφικός οργανισμός στην ιστοσελίδα του, ο κ. Γκρίνσπαν είπε απαντώντας σε ερωτήματα του BBC ότι αδυνατεί να δει ποιος θα ήταν διατεθειμένος να παράσχει περαιτέρω δάνεια για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας.

Όπως επισημαίνεται στο ίδιο δημοσίευμα, η Ελλάδα επιθυμεί να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους στήριξής της, αλλά ο κ. Γκρίνσπαν δήλωσε: «Δεν νομίζω ότι το ζήτημα θα διευθετηθεί, δίχως η Ελλάδα να αποχωρήσει από την ευρωζώνη».

Ο κ. Γκρίνσπαν, πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας από το 1987 έως το 2006, είπε: «Πιστεύω ότι η Ελλάδα τελικά θα φύγει. Δεν πιστεύω ότι βοηθά τους ίδιους ή την υπόλοιπη ευρωζώνη. Πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου έως ότου όλοι αναγνωρίσουν ότι ο χωρισμός είναι η καλύτερη στρατηγική».

«Το πρόβλημα έγκειται στο ότι δεν υπάρχει κανείς τρόπος ώστε να αντιληφθώ, πώς θα συνεχιστεί το ευρώ, εκτός και αν όλα τα μέλη της ευρωζώνης ενοποιηθούν πολιτικά- για την ακρίβεια ούτε καν μόνον η δημοσιονομική ενοποίηση αρκεί».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου