Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Θεσσαλονίκη: Με πλεξιγκλάς, διαχωριστικά και... αποστάσεις τα καταστήματα στη νέα εποχή





Η 4η Μαΐου είναι η ημέρα της πρώτης φάσης επανεκκίνησης της αγοράς, μετά τα
περιοριστικά μέτρα που ελήφθησαν σε όλη τη χώρα λόγω του κορωνοϊού.
Οι επαγγελματίες, είτε επανέρχονται στη δράση από τη Δευτέρα, είτε τις επόμενες εβδομάδες, άρχισαν να προετοιμάζουν τα καταστήματά τους, ώστε να μπορούν να δεχθούν το κοινό υπό τις νέες συνθήκες που επιβάλλονται λόγω της πανδημίας.
Πλεξιγκλάς, διαχωριστικά, αλλαγές στη διάταξη των τραπεζοκαθισμάτων και διαμόρφωση εξωτερικών χώρων, είναι ορισμένες από τις επιλογές που αξιοποιούν.
bar 3.jpg
bar 2.jpg
Η άρση των περιορισμών στην κυκλοφορία φέρνει από την 4η Μαΐου και λειτουργία ορισμένων επιχειρήσεων λιανεμπορίου, όπως:
-Βιβλιοπωλεία,
-Καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών
-Καταστήματα αθλητικών ειδών
-Οπτικά

Παράλληλα, από τη Δευτέρα ανοίγουν εταιρείες παροχής υπηρεσιών όπως:
-Κομμωτήρια
-Κουρεία
-Κέντρα αισθητικής
-ΚΤΕΟ 
Σε δεύτερο στάδιο, στις  11 Μαΐου, επιστρέφουν όλες οι υπόλοιπες κατηγορίες επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου, εκτός των εμπορικών κέντρων (malls). Στον τομέα των υπηρεσιών επαναλειτουργούν με μάσκες και γάντια και κανόνες, οι σχολές εκμάθησης οδήγησης και τα καταστήματα τυχερών παιχνιδιών (χωρίς τραπεζοκαθίσματα μόνο για όρθιους), εξαιρουμένου των ΟΠΑΠ play.
Δείτε στις φωτογραφίες του INTIME εικόνες από τις εργασίες που υλοποιήθηκαν σε κατάστηματα στη Λ. Στρατού:
bar 4.jpg
bar 1.jpg
Στην Αθήνα πάλι, κάποιοι καταστηματάρχες εμπνεύστηκαν από την εποχή που ζούμε και προετοίμασαν τη βιτρίνα του καταστήματός τους βάζοντας στις κούκλες τα απολύτως απαραίτητα. Ποια είναι αυτά; Μάσκες και γάντια φυσικά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου