Σάββατο 11 Απριλίου 2020

Κατέρρευσε το Airbnb στην Ελλάδα! Σε απόγνωση ο Κινέζος «Τσανγκ» με τα εκατοντάδες διαμερίσματα στο Κουκάκι


Κάτι ανάλογο με «κραχ» μπορεί να χαρακτηρίσει κάποιος την κατάσταση στην
αγορά του Airbnb που επικρατεί στην Ελλάδα μια και η ζήτηση έχει πέσει σχεδόν στο μηδέν και όπως φαίνεται ...
η κατάσταση αυτή θα διατηρηθεί για τους επόμενους πολλούς μήνες.
Και αυτό διότι η μέχρι τώρα μειωμένη κίνηση λόγω εποχής, έπεσε στο ναδίρ μετά και από την απόφαση της κυβέρνησης να βάλει «λουκέτο» στη χώρα.
Επίσης το κλείσιμο των συνόρων αλλά και η παγκόσμια πανδημία έχει μηδενίσει τις αφίξεις τουριστών, όπως έγινε και με το κλείσιμο των εγχώριων εταιρειών και συνεπώς την ανυπαρξία συνεδρίων ή σεμιναρίων που γινόντουσαν ειδικά στην Αθήνα και που ήταν το βασικό έσοδο τους μήνες χωρίς τουριστική κίνηση έχει διαλύσει την βραχυχρόνια μίσθωση!
Το πραγματικό «κραχ» όμως το βιώνει ο Κινέζος επενδυτής με το ψευδώνυμο «Τσανγκ» ο οποίος φέρεται να είναι ιδιοκτήτης 700 διαμερισμάτων και ο οποίος έχει επενδύσει εκατομμύρια στο ελληνικό Airbnb εκμεταλλευόμενος τον καιρό τα αξιοθέατα και την έλλειψη κλινών σε ανταγωνιστικές τιμές.
Η στρατιά των συνεργείων για την ανακαίνιση των διαμερισμάτων, των συντηρητών αλλά και της υποδοχής των ενοικιαστών είναι αυτή τη στιγμή ουσιαστικά άνεργοι, δημιουργώντας στον Κινέζο μεγαλοιδιοκτήτη, μια τρύπα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ η οποία μέρα με τη μέρα μεγαλώνει.
Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες το επιτελείο του «Τσανγκ» προσανατολίζεται στην επιστροφή των οικημάτων αυτών στο παραδοσιακό ενοίκιο όμως υπάρχουν αφενός νομικά κολλήματα, αφετέρου η ποιότητα κατασκευής τους είναι χαμηλή κάτι που καθιστά αν όχι απαγορευτική, εξαιρετικά δύσκολη τη μακροχρόνια μίσθωσή τους.
newsbreak.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου