Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Αποφυλακίστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος


Αποφυλακίστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος
Άνοιξε η πόρτα της φυλακής για τον Άκη Τσοχταζόπουλο, πέντε χρόνια μετά την κράτησή του για την υπόθεση για τις «χρυσές μίζες» των εξοπλιστικών, για την οποία καταδικάστηκε σε κάθειρξη 20 ετών....
 Χρειάστηκαν πέντε αιτήσεις αναστολής εκτέλεσης της ποινής του, μέχρι το δικαστήριο να ανάψει το πράσινο φως για την αποφυλάκισή του με περιοριστικούς όρους.
Αν και αρχικά, μέσω των συνηγόρων του, ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός δήλωνε πως δεν μπορεί να συγκεντρώσει την εγγύηση των 200.000 ευρώ, που του επέβαλε το δικαστήριο, προκειμένου να αποφυλακιστεί και ζητούσε τη μείωσή της, την περασμένη Πέμπτη έγινε γνωστό πως έχει στη διάθεσή του τα χρήματα, μέσω δωρεών φίλων και δανεισμού από ιδιώτη.
Ακολούθησε ένα θρίλερ για το ποια τελικά θα είναι η ημέρα που θα βγει από το νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού, στο οποίο νοσηλευόταν μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε. Και αφού τα γραφειοκρατικά ζητήματα ξεπεράστηκαν, από σήμερα ο πρώην υπουργός είναι ελεύθερος.
Σε δήλωση του ο συνήγορος υπεράσπισης του Άκη Τσοχατζόπουλου, Λεωνίδας Κοτσαλής αναφέρει:
«Με τη σημερινή αποφυλάκιση του κ. Τσοχατζόπουλου ολοκληρώθηκε η από 5.4.2017 απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών περί αναστολής έκτισης της ποινής για λόγους υγείας κατ’ εφαρμογή του άρ. 497 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, η οποία του είχε επιβληθεί από το πρωτοβάθμιο Δικαστήριο. Αφού υπερπηδήθηκε μία σειρά από διαδικαστικές δυσχέρειες, οψιγενώς ανακύψασες, και συγκεντρώθηκε με εργώδεις προσπάθειες η επιβληθείσα εγγυοδοσία, κατέστη δυνατή η υλοποίηση της προαναφερθείσης απόφασης. Προσβλέπω σε δίκαιη, νηφάλια και στη βάση του άρ. 177 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας κρίση του Δικαστηρίου. Το λόγο έχει η Ελληνική Δικαιοσύνη, στην οποία έχω πλήρη εμπιστοσύνη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου