Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Το υψηλότερο IQ στον κόσμο, βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη!


 
 
 
 
 
Τον τίτλο του πιο έξυπνου ανθρώπου στον κόσμο πουλάει για ένα δισεκατομμύριο ευρώ ο «Έλληνας Αϊνστάιν» που σήμερα φιγουράρει στην κορυφή της παγκόσμιας λίστας με τους
πιο ευφυείς ανθρώπους. Ο Ευάγγελος Κατσιούλης, πτυχιούχος της Ιατρικής Πληροφορικής και της Φιλοσοφίας, σύμφωνα με τον παγκόσμιο διαγωνισμό Cerebrals Society έχει IQ 205, την ώρα που ο αντίστοιχος του γνωστού σε όλους μας Αλμπερτ Αϊνστάιν έφτανε μόλις το 160! Ο κ. Κατσιούλης ασχολείται με την Ψυχιατρική, είναι απλός, προσιτός και διαθέτει αίσθηση του χιούμορ.
Ζει μεταξύ Θεσσαλονίκης και Λονδίνου, του αρέσουν το μπάσκετ και το κολύμπι, φυσικά το διάβασμα, αλλά πιο πολύ τον γοητεύει η ανεξερεύνητη πλευρά του ανθρώπινου μυαλού. Μιλώντας στην «Espresso» αναφέρεται στα θέματα που αντιμετωπίζει με το γυναικείο φύλο, απαντά στο μεγάλο ερώτημα αν υπάρχει Θεός και δίνει σωτήριες συμβουλές για το πώς θα περάσουμε ανώδυνα την κρίση. Επίσης, δεν μπαίνει σε διαδικασία σύγκρισης με τον Αϊνστάιν, αφού, όπως τονίζει, ο Γερμανοεβραίος φυσικός δεν έκανε ποτέ κάποιο τεστ, ώστε να αποδείξει τον υψηλό δείκτη ευφυίας του. «Ο Αλβέρτος δεν πέρασε ποτέ καμία δοκιμασία νοημοσύνης. Αξιοποίησε τον χρόνο του με την ανάπτυξη των θεωριών του και η Ιστορία τον επιβεβαίωσε» λέει ο εξυπνότερος άνθρωπος στον κόσμο και συνεχίζει: «Υπάρχουν κάποιες υποθέσεις για το νοητικό πηλίκο του, βασισμένες στη μαθηματική ιδιοφυΐα του, αλλά αυτές μπορεί να είναι από αληθείς έως και απόλυτα λανθασμένες. Σε κάθε περίπτωση, δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα σύγκρισης. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του για τη ζωή που θέλει να ζήσει και το πιο σημαντικό απ” όλα, δεν είναι ένας αριθμός, ένας τίτλος ή ένα αποτέλεσμα σύγκρισης, αλλά η αίσθηση ότι κάποιος ζει τις επιλογές του ως ο εαυτός του. Νομίζω ότι ο Αλβέρτος ασχολήθηκε με ό,τι τον ικανοποιούσε και εγώ προσπαθώ να εκτιμώ τον χρόνο μου μέσα απ” όσα με γεμίζουν». Επιδόσεις Όσο για το αν είναι τελικά ο εξυπνότερος άνθρωπος, δεν απαντά με σαφήνεια! «Είμαι; Και αν είμαι, ποιος το λέει; Το αποτέλεσμα μιας ή περισσότερων δοκιμασιών; Όπως και αν είναι, ακούγεται βαρύγδουπος ο τίτλος και προσωπικά αποφεύγω τους τίτλους. Δημιουργούν αποστάσεις και απαιτήσεις και αυτό που σίγουρα δεν είμαι, είναι δρομέας μεγάλων αποστάσεων. «Γεγονός είναι ότι συμμετείχα σε κάποιες δοκιμασίες νοημοσύνης και η επίδοση που πέτυχα θεωρείται σήμερα η υψηλότερη καταγεγραμμένη για ενήλικες. Για την ακρίβεια, η στατιστική σημασία της συγκεκριμένης επίδοσης είναι η ακόλουθη: αν 38 δισεκατομμύρια άνθρωποι έκαναν τη δοκιμασία νοημοσύνης, τότε μόνο ένας θα πετύχαινε αυτή την επίδοση». Αυτό σημαίνει δηλαδή πως ακόμη και αν γεννηθούν άλλοι 38 δισεκατομμύρια άνθρωποι, εκείνος θα παραμείνει ο πιο έξυπνος; «Μόνο αν η στατιστική λέει την αλήθεια. Και αυτό είναι μεγάλη κουβέντα. Θα μου επιτρέψετε να εξηγήσω λίγο περισσότερο τι σημαίνει αυτή η διάκριση. Η επίδοση αυτή είναι η συγκριτικά καλύτερη μεταξύ αυτών που συμμετείχαν .
 
taxalia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου