Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Δραματικά τα στοιχεία του ΟΗΕ για τις μεταναστευτικής ροές προς την Ελλάδα…


Γράφει ο Άγγελος Τσιγκρής
Με αφορμή τα στοιχεία που παρουσίασε ο ΟΗΕ για τους πρόσφυγες πού φτάνουν καθημερινά στα...
Ελληνικά παράλια, ο Αχαϊός δικηγόρος και
καθηγητής της Εγκληματολογίας Άγγελος Τσιγκρής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αξιωματούχοι του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών εξέφρασαν πρόσφατα τη βαθιά τους ανησυχία για τους αριθμούς - ρεκόρ των απελπισμένων προσφύγων από τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν που φτάνουν στο ελληνικό νησί της Λέσβου, το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στα τουρκικά παράλια.

Ο Adrian Edwards, εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στη Γενεύη δήλωσε την Τρίτη ότι στα ελληνικά νησιά φτάνουν περίπου 600 πρόσφυγες τη μέρα, με τους μισούς να καταλήγουν στη Λέσβο, που αδυνατεί να χειριστεί αυτήν την έντονη ροή παράνομων μεταναστών.

Οι αφίξεις στην Λέσβο αυξάνονται σταθερά μήνα με το μήνα: Από 737 τον Ιανουάριο έφτασαν τις 7.200 τον Μάιο ενώ, όπως επισημαίνει ο Edwards, οι νέες αφίξεις ασκούν σημαντική πίεση στις υπηρεσίες και τους πόρους του νησιού.

Η μεταναστευτική μας πολιτική στερείται τεχνογνωσίας, φιλοσοφίας, ιδεολογίας, έμπνευσης και αποτελεσματικότητας.

Η χώρα μας διαχρονικά διαχειρίζεται το μεταναστευτικό με την ίδια προχειρότητα και τον ερασιτεχνισμό που τη διακρίνει και στους άλλους τομείς.

Αρκεί να αναλογιστεί κάποιος ότι η χώρα μας, ακόμη και σήμερα, δεν γνωρίζει πόσοι μετανάστες ζουν -νόμιμα ή παράνομα- στην Ελλάδα!

Η Ελλάδα δεν μπορεί από μόνη της να αναχαιτίσει τις στρατιές των εξαθλιωμένων μεταναστών που περνούν από τα ανατολικά -χερσαία και θαλάσσια- σύνορά μας.

Τις συνέπειες της προχειρότητας αυτής η κοινωνία της Δυτικής Ελλάδας τις βιώνει με τρόπο δραματικό…».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου