Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019

Σκοτώνοντας άμαχους Κούρδους στην Τουρκία…


8 νεκροί και 35 τραυματίες από την επίθεση στην Νουσαϊμπίν


Στην τρίτη μέρα της επιχείρησης στην βόρεια Συρία, ρουκέτες και βόμβες που εκτοξεύθηκαν από περιοχή ελεγχόμενη από το YPG πέτυχαν τις πόλεις Νουσαϊμπίν και Σούρουτς. Στην Νουσαϊμπίν σκοτώθηκαν 8 άτομα και τραυματίστηκαν 35, ενώ στο Σούρουτς σκοτώθηκαν 2 άτομα.

Στην ανακοίνωση που έγινε από την νομαρχία του Μάρντιν, αναφέρεται πως από την επίθεση σε πολίτες στην Νουσαϊμπίν σκοτώθηκαν 8 άτομα και τραυματίστηκαν 35.

Στην τρίτη μέρα της στρατιωτικής επιχείρησης στον βορά της Συρίας, ρουκέτα που εκτοξεύτηκε από περιοχή που ελέγχεται από το YPG, χτύπησε την οδό Χαμάμ, στην συνοικία Γενί Τουράν.

Εντοπίστηκαν τα στοιχεία ταυτότητας αυτών που σκοτώθηκαν στην Νουσαϊμπίν. Σκοτώθηκαν οι Χασάν Ντεμίρ, Χουσείν Τσακίρ, Αχμέτ Ντελέν, Ναίφ Σιντζάρ, Μεχμέτ Σιρίν Ντεμίρ, Ορχάν Ντογάν, Νταρά Αλή και Χασάν Μουχάμεντ.

https://haber.sol.org.tr/turkiye/nusaybindeki-saldirida-8-kisi-oldu-35-kisi-yaralandi-272217

11/10/2019

Σχ: Το περιστατικό αυτό ¨βρωμάει¨ από χιλιόμετρα πως πρόκειται για προβοκάτσια των Τούρκων. Καταρχήν οι περιοχές οι οποίες χτυπήθηκαν έχουν κουρδικό πληθυσμό και όχι τουρκικό. Με το περιστατικό γίνεται προσπάθεια να δημιουργηθεί χάσμα ανάμεσα στον κουρδικό πληθυσμό και στο κουρδικό απελευθερωτικό κίνημα.Φυσικά η ιστοσελίδα αυτή θα υποψιάζεται πως πρόκειται για προβοκάτσια, αλλά ποιος τολμά να το γράψει εντός Τουρκίας ;…Μάλιστα το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Αναντολού, εκμεταλλευόμενο το περιστατικό και παραβιάζοντας τις ίδιες τις δηλωμένες αρχές του, δημοσίευσε κοντινή φωτογραφία νεκρού βρέφους που σκοτώθηκε σε αυτή την επίθεση…

Όσοι πιστεύουν ότι δεν είναι δυνατόν να έκανε κάτι τέτοιο η Τουρκία, απλά δεν ξέρουν την Τουρκία.


Εν προκειμένω να θυμίσουμε το ηχητικό που διέρρευσε από σύσκεψη στην οποία μετείχαν ανώτατοι στρατιωτικοί της Τουρκίας, ο τότε πρωθυπουργός Νταβούτογλου και ο διοικητής της ΜΙΤ Χακάν Φιντάν. Τότε ακουγόταν ο διοικητής της ΜΙΤ να λέει πως αν ήταν επιθυμητό θα μπορούσε να στείλει τρία τέσσερα άτομα στη συριακή πλευρά να εκτοξεύσουν ρουκέτες κατά της Τουρκίας και έτσι να προκαλέσει την αφορμή για την επέμβαση που έψαχναν τότε οι Τούρκοι…..

Στις 24/9/2015, η αριστερή ιστοσελίδα Haber.sol.org έγραψε και μεταφράσαμε τα εξής :

¨Μετά από το περιστατικό με τα φορτηγά της TIR που προέκυψε μετά από τις έρευνες της 17-25 Δεκεμβρίου που είχαν προκαλέσει μεγάλο καβγά μεταξύ της κυβέρνησης και της κοινότητας Γκιουλέν, ακολούθησε ένα ηχητικό που διέρρευσε λίγο πριν από τις τοπικές εκλογές της 30/3/2014. Στο ηχητικό που ¨ανέβηκε¨ στο YouTube, φέρεται να συνομιλούν για την Συρία 4 άτομα, ο τότε υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, ο διοικητής της ΜΙΤ Χακάν Φιντάν, ο Νο 2 του Γενικού Επιτελείου στρατηγός Γιασάρ Γκιουλέρ και ο υφυπουργός Εξωτερικών Φεριντούν Σινιρλίογλου.
Στο ηχητικό ο Αχμέτ Νταβούτογλου ακούγεται να λέει πως ¨ο πρωθυπουργός στο τηλέφωνο είπε πως στην ανάγκη αυτό (η επίθεση στον τάφο του Σάχη Σουλεϊμάν) πρέπει να αξιοποιηθεί ως μια ευκαιρία σε αυτή την συγκυρία¨, ενώ ακολουθεί η φωνή που φέρεται να ανήκει στον Χακάν Φιντάν που λέει πως ¨Εάν χρειάζεται, στέλνω εγώ 4 άτομα στην άλλη πλευρά και τους βάζω να ρίξουν 8 πυραύλους προς την Τουρκία, ή βάζω κάποιους να επιτεθούν στον τάφο του Σάχη Σουλεϊμάν¨. Στο ηχητικό ακούγεται ο Φεριντούν Σινιρλίογλου να λέει πως ¨Η εθνική μας ασφάλεια κατέστη ένα φτηνό υλικό για την εσωτερική πολιτική¨, ενώ όταν ο Φιντάν ρωτά ¨Γιατί τέτοια επιμονή με τον τάφο του Σάχη Σουλεϊμάν ;¨, ο Νταβούτογλου ακούγεται να λέει πως είναι ανάγκη η όποια δικαιολογία (σημ. μεταφρ:εννοεί την προβοκάτσια που ετοίμαζαν για να προκαλέσουν τουρκική επέμβαση στην Συρία) θα πρέπει να είναι αποδεκτή από την διεθνή κοινή γνώμη.¨

 

Να προσθέσουμε μια σημαντική λεπτομέρεια. Ο Γιασάρ Γκιουλέρ που μετείχε στην παραπάνω σύσκεψη του 2014 ως Νο2 του Γενικού Επιτελείου, σήμερα είναι ο ΓΕΕΘΑ της Τουρκίας…

tourkikanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου