Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018

Και η γειτονική Ιταλία σκέφτεται να αποσυρθεί από το Σύμφωνο του ΟΗΕ για τη μετανάστευση


Ακολουθώντας το παράδειγμα μιας σειράς χωρών όπως είναι η Αυστρία και η Πολωνία.

Μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την κυριαρχία, τον πολιτισμό και τη θρησκευτική ταυτότητα της Ιταλίας, επισημαίνει ο Τζιανλούκα Σαβοΐνι, μιλώντας για το παγκόσμιο σύμφωνο του ΟΗΕ για τη μετανάστευση.

Την εκτίμηση ότι η Ιταλία δεν πρέπει να υπογράψει το παγκόσμιο σύμφωνο του ΟΗΕ για τη μετανάστευση εξέφρασε, μιλώντας στο Sputnik, ο Τζιανλούκα Σαβοΐνι, μέλος της Λέγκα, σημειώνοντας ότι θα μπορούσε να
θέσει σε κίνδυνο την κυριαρχία, τον πολιτισμό και τη θρησκευτική ταυτότητα της χώρας.

Το σύμφωνο του ΟΗΕ αναμένεται να εγκριθεί επίσημα στη διάκσεψη των Ηνωμένων Εθνών στο Μαρόκο στις 10-11 Δεκεμβρίου.

Η Αυστρία και άλλες χώρες της ΕΕ, όπως η Τσεχία, η Κροατία και η Πολωνία, έχουν ανακοινώσει ότι δεν πρόκειται να αποτελέσουν μέρος του συμφώνου, ενώ οι ΗΠΑ και η Ουγγαρία ήταν οι πρώτες που γνωστοποίησαν ότι δεν θα συμμετέχουν.

«Ελπίζω η Ιταλία να μην υπογράψει αυτήν τη συμφωνία, επειδή όπως λέει και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τραμπ, πρέπει να υπερασπιστούμε την ταυτότητα και τον πολιτισμό μας από την εισβολή των οικονομικών μεταναστών. Πρέπει να δώσουμε ένα ισχυρό και ξεκάθαρο μήνυμα στους διακινητές ανθρώπων (…). Πρόκειται για καθοριστικά χρόνια για τα ευρωπαϊκά μας έθνη. Θέλουμε να παραμείνουμε Ευρωπαίοι και Χριστιανοί», σημείωσε ο Σαβοΐνι.

el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου