Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

ΓΥΑΛΙΑ – ΚΑΡΦΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ! ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΦΗΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ ΟΙ KATΣΑΠΛΙΑΔΕΣ!


Σε πεδίο μάχης μεταξύ αντιεξουσιαστών και δυνάμεων των ΜΑΤ έχει μετατραπεί για ακόμα μία επέτειο της 17ης Νοεμβρίου η
περιοχή γύρω από το ιστορικό κτίριο του Πολυτεχνείου στα Εξάρχεια.
Λίγο πριν τις 10 η κατάσταση γύρω από το Πολυτεχνείο άρχισε να ηρεμεί, με τις δυνάμεις της αστυνομίας να παραμένουν στο σημείο. Ωστόσο, λίγο αργότερα περίπου 50 άτομα έκαναν έφοδο βγαίνοντας από το Πολυτεχνείο για να επιτεθούν στις δυνάμεις των ΜΑΤ, και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή μέσα στο κτίριο.
Παράλληλα μέσα στο Πολυτεχνείο εξακολουθούν να βρίσκονται περίπου 200 κουκουλοφόροι. οι οποίοι νωρίτερα πέταξαν δεκάδες μολότωφ , πέτρες, καρέκλες και διάφορα άλλα αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ ορισμένοι από τους κουκουλοφόρους είχαν ανέβει στη ταράτσα του κτιρίου Γκίνη από όπου πετούσαν για πολύ ώρα βόμβες μολότωφ, πέτρες και μάρμαρα.
Τρεις συλλήψεις και 2 προσαγωγές έχουν γίνει μέχρι στιγμής από τα επεισόδια στο Πολυτεχνείο μέχρι και αυτή την ώρα.
Όλοι οι δρόμοι είναι ανοικτοί εκτός από την Πατησίων και τους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο.
Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αθηνών, κ. Ζαγοραίος έχει δώσει ήδη το πράσινο φως να επέμβει η αστυνομία στην περίπτωση που διαπιστώσει κακουργηματικές πράξεις.​ Πάντως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι προς ώρας δεν έχει ζητηθεί η συνδρομή αρμόδιου Εισαγγελέα υπηρεσίας.
Από αυτό διαφαίνεται ότι δεν υπάρχει απόφαση από την ΕΛ.ΑΣ για το εάν θα πρέπει να επέμβει εντός του ΕΜΠ ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ανώτατατοι αξιωματικοί αρνούνται ότι έχουν λάβει τέτοιου είδους εντολή.
Φυγαδεύτηκε ο Νίκος Φίλης έξω από την Αμερικανική πρεσβεία
Απρόοπτα τη στιγμή που η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στην Αμερικανική πρεσβεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου.
Τα στελέχη του κόμματος έγιναν αντιληπτά από παρευρισκόμενους, οι οποίοι, σύμφωνα με το Star, τους πλησίασαν απαιτώντας να αποχωρήσουν από το σημείο, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση.
Ανάμεσα στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Φίλης που μαζί με τους υπόλοιπους έτρεξαν προς την πλατεία Μαβίλη προκειμένου να γλιτώσουν από τα χειρότερα.
Διαρκής επικοινωνία εισαγγελικών και των πρυτανικών αρχών του Πολυτεχνείου
Σε διαρκή επικοινωνία με τις εισαγγελικές και πρυτανικές αρχές του Πολυτεχνείου βρίσκεται η ηγεσία της αστυνομίας, σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ, για τον τρόπο που θα αντιμετωπιστεί η κατάσταση αν τα επεισόδια στην ευρύτερη περιοχή του Πολυτεχνείου συνεχιστούν και ενταθούν.
Όπως επίσης έγινε γνωστό, σύμφωνα με τον σχεδιασμό οι αστυνομικές δυνάμεις, πριν ξεκινήσουν τα επεισόδια είχαν παραταχθεί γύρω από το Πολυτεχνείο για να μην μπορέσουν να πλησιάσουν αντιεξουσιαστές και ενωθούν με τους καταληψίες. Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, είχαν εντοπιστεί περίπου 150 άτομα που κατευθύνονταν στο Πολυτεχνείο και εμποδίστηκαν να προσεγγίσουν την περιοχή. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τα επεισόδια προκαλούν περίπου 70 άτομα που έχει καταλάβει το κτίριο Γκίνη.



Έκαψαν την ελληνική σημαία
Ομάδα αντιεξουσιαστών, που βρισκόταν "ταμπουρωμένη" στο Πολυτεχνείο, έβαλε φωτιά στην ελληνική σημαία.
Το περιστατικό σημειώθηκε την ώρα που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη συγκρούσεις των γνωστών-αγνώστων με δυνάμεις των ΜΑΤ.
Μεγάλης έκτασης επεισόδια
Για αρκετές ώρες πολύ σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Πολυτεχνείου με το κύριο μέρος τους να λαμβάνει χώρα στην οδό Στουρνάρη και την Πατησίων.
Νεαροί κουκουλοφόροι πετούσαν κατά δεκάδες βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων, ενώ κάποιοι από αυτούς ανέβηκαν στην ταράτσα του κτιρίου Γκίνη και άρχισαν πετούν διάφορα αντικείμενα. Η αστυνομία απάντησε με χρήση χημικών και η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική σε όλη σχεδόν την περιοχή του Πολυτεχνείου.Στη συμβολή των οδών Πατησίων και Στουρνάρη, περίπου 100 κουκουλοφόροι που βγήκαν από το κτίριο Γκίνη, που τελεί υπό κατάληψη, πετούν βόμβες μολότοφ, καπνογόνα, πέτρες και ξύλα προς στις Αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή, με τους αστυνομικούς να απαντούν με δακρυγόνα.
 Σύμφωνα με την αστυνομία, αντικείμενα προς τις δυνάμεις ασφαλείας πετούν και άτομα από ταράτσες κτιρίων της περιοχής. Ο "πετροπόλεμος" πραγματοποιείται σε δύο σημεία. Το ένα είναι έξω από την κεντρική πύληστην οδό Πατησίων και το άλλο έξω από την πύλη στην οδό Στουρνάρη.  Η ατμόσφαιρα στην ευρύτερη περιοχή του είναι αποπνικτική λόγω των χημικών. Ακόμη έχει ξεσπάσει μεγάλη φωτιά στον προαύλιο χώρο του Ιδρύματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου