Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Τέλη κυκλοφορίας: Οι δανειστές έβαλαν «πάγο» στα σχέδια περί μειώσεων - Στην καλύτερη στα ίδια με πέρυσι

15 Νοεμβρίου, υποτίθεται πώς θα έκαναν πρεμιέρα τα τέλη κυκλοφορίας για το 2017 και οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων και των μηχανών θα γνώριζαν πόσο βαθιά θα πρέπει να βάλουν το χέρι στην τσέπη. 
Ωστόσο, στο site του υπουργείου Οικονομικών δεν έχει γίνει καμία σχετική ανάρτηση.

Η απάντηση είναι, σύμφωνα με πληροφορίες πώς οι δανειστές έβαλαν «πάγο» στα σχέδια της κυβέρνησης και του υπουργείου Οικονομικών όσον αφορά στις μειώσεις των τελών κυκλοφορίας για τα υψηλού κυβισμού και παλαιά αυτοκίνητα προκειμένου οι κάτοχοι τους να σπεύσουν να πάρουν και πάλι τις πινακίδες.


Οι δανειστές δεν θέλουν να δεχθούν πως η πολιτική του αυξάνω τους φόρους για να έχω έσοδα έχει αποτύχει, όπως πανηγυρικά αποδείχθηκε και από την υπόθεση του πετρελαίου θέρμανσης, αλλά είναι προφανής ο στόχος της εξαθλίωσης των Ελλήνων και της εκδίκησης όσων διαθέτουν αυτοκίνητο ή σπίτι.

Να θυμίσουμε πώς τα σενάρια που είχαν κατά καιρούς κυκλοφορήσει έκαναν λόγο για μειώσεις στα τέλη κυκλοφορίας για όσα αυτοκίνητα έχουν άδεια πριν το 2007, μετά αυτό έγινε για όσα έχουν κυκλοφορήσει πριν το 2010, μετά περιορίστηκε στα μεγάλου κυβισμού και τώρα φαίνεται πώς ναυαγεί.

Δεν ξέρουμε μήπως τελικά υπάρξουν αυξήσεις και μόνο αντί μειώσεων. Κι αυτό γιατί και στο αρχικό σχέδιο προβλέπονταν αυξήσεις για τα νέα αυτοκίνητα, ιδίως μεγάλου κυβισμού (μετά το 2010) και τέλη κυκλοφορίας ανάλογα με τους ρύπους.

Όπως όλα δείχνουν πάντως, στα τέλη κυκλοφορίας δεν θα αλλάξει απολύτως τίποτα προκειμένου να μην διαταραχθούν και τα έσοδα, όπως προβάλουν ως επιχείρημα οι δανειστές που ως γνωστόν έχουν και τον πρώτο λόγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου