Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Βαγγέλης Μαρινάκης: Προσωρινή κράτηση ζήτησε εισαγγελέας, ποιες οι κατηγορίες



Γιατί ο εισαγγελέας ζήτησε την άμεση κράτηση του Βαγγέλη Μαρινάκη;

Την προσωρινή κράτηση του Βαγγέλη Μαρινάκη για την υπόθεση των στημένων παιχνιδιών στο ποδόσφαιρο, ζητά ο εισαγγελέας Εφετών Σταμάτης Δασκαλόπουλος με παραπεμπτική σε δίκη πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών.

O εισαγγελέας προτείνει να παραπεμφθεί σε δίκη ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και συγκατηγορούμενοί του στην υπόθεση για σωρεία κακουργηματικών πράξεων, που αφορούν τη «δράση εγκληματικής οργάνωσης».

Το κατηγορητήριο

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά του εισαγγελέα εφετών Σταμάτη Δασκαλόπουλου που υπέβαλε την πρόταση για την συγκεκριμένη υπόθεση, έχουν κατατεθεί συνολικά επτά αιτήσεις εξαιρέσεως από εμπλεκόμενους.

Σε ότι αφορά το περιεχόμενο της πολυσέλιδης πρότασης Δασκαλόπουλου για τα στημένα που αριθμεί 400 σελίδες, ο εισαγγελέας συγκεκριμένα προτείνει:


Να παραπεμφθούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων:

– Ο Βαγγέλης Μαρινάκης για ένταξη, συμμετοχή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης που λυμαινόταν το χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, απάτη κατ εξακολούθηση, εκβίαση κατ΄εξακολούθηση δόλια και σκόπιμη παρέμβαση με αθέμιτες ενέργειες για αλλοίωση της έκβασης του αποτελέσματος ποδοσφαιρικών αγώνων.

– Επίσης προτείνει παραπομπή επτά κατηγορουμένων πρώην στελεχών της ΕΠΟ για τέσσερα κακουργήματα (εγκληματική οργάνωση, απάτη, εκβίαση και αλλοίωση αποτελέσματος) και

– Αλλων είκοσι κατηγορουμένων, διαιτητών, ενός προπονητή, παραγόντων ομάδων και ποδοσφαιριστών για δόλια και σκόπιμη αλλοίωση αποτελεσμάτων ποδοσφαίρου.

Με την ίδια πρόταση ο εισαγγελέας εφετών προτείνει την απαλλαγή έξι κατηγορουμένων και την παύση δίωξης για ένα από τους εμπλεκόμενους που απεβίωσε ήδη.

O εισαγγελέας ο οποίος κρίνει ότι τα κακουργήματα σε βάρος του Βαγγέλη Μαρινάκη συνδέονται με το χώρο του ποδοσφαίρου τονίζει ότι το γεγονός πως ο κατηγορούμενος δραστηριοποιήθηκε πλήρως στην ομάδα ελάχιστες μέρες μετά την απόρριψη του αιτήματος για άρση του συγκεκριμένου όρου «μαρτυρεί σαφή περιφρόνηση της εννόμου τάξεως που εγκυμονεί κίνδυνο τέλεσης νέων εγκλημάτων»

Για την οριστική παραπομπή του Βαγγέλη Μαρινάκη και των λοιπών κατηγορουμένων αλλά και για το θέμα της κράτησης του θα αποφανθεί το Συμβούλιο των Εφετών που θα συνεδριάσει προσεχώς.

Πηγή: fimes.gr |  Tο διαβάσαμε εδώ - See more at: http://www.newsone.gr/lifestyle/1161670-vaggelis-marinakis-prosorini-kratisi-zitise-isaggeleas-pies-i-katigories?ref=yfp#sthash.MF8FCvTm.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου