Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

AΡΙΣΤΕΡΟ ΞΥΛΟ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΑΝΑΡΧΟΜΠΑΧΑΛΑΚΙΔΕΣ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ!



Διαμαρτύρονται για τις περικοπές στις συντάξεις και αποδοχές τους - Όταν πέρασαν τα ρολά οι αστυνομικοί τους απώθησαν με γκλομπ και χημικά

Ένταση επικράτησε λίγο πριν τις 11:30 το πρωί έξω από το κτήριο του υπουργείου Εργασίας επί της οδού Σταδίου με ΜΑΤ να προχωρούν σε χρήση χημικών και γκλομπ κατά ξενοδοχοϋπαλλήλων που διαμαρτύρονταν για τις περικοπές στις συντάξεις τους.

Ένταση στη στοά έξω από την είσοδο του υπ. Εργασίας στην οδό Σταδίου



Η ένταση ξεκίνησε όταν ξενοδοχοϋπάλληλοι που διαμαρτύρονταν για τις περικοπές στο εφάπαξ τους σήκωσαν τα ρολά ασφαλείας στη στοά και κατευθύνθηκαν προς την είσοδο του κτηρίου.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο αρχικά αιφνιδιάστηκαν και στη συνέχεια απώθησαν τους διαδηλωτές με χρήση γκλομπ και χημικών.

Πλέον οι διαδηλωτές αφού ζήτησαν συνάντηση με τον υφυπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο, στη συνέχεια προχώρησαν σε πορεία προς τη Βουλή για να δουν, όπως λένε, τον Γιώργο Κατρούγκαλο.

Τα ΜΑΤ προχώρησαν σε χρήση χημικών κατά των διαδηλωτών





Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του συνδικάτου ξενοδοχοϋπαλλήλων Αττικής Νίκος Παπαγεωργιου οι συνάδελφοί του μεχρι πρότινος ελαμβαναν το εφάπαξ τους στην εικοσαετία αλλα ωστόσο αυτο καταργήθηκε πρόσφατα με απόφαση του υπουργείου Εργασιας.

Αντ' αυτού θα παίρνουμε πλέον το εφάπαξ όταν βγαίνουμε σε σύνταξη και μάλιστα μειωμένο κατα 20% σε σχέση με ό,τι δικαιούμασταν μεχρι πρότινος, δηλαδή πριν την έκδοση της υπουργικής απόφασης, διευκρίνισε ο κ. Παπαγεωργιου.

Παράλληλα, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι διαμαρτύρονται γιατι η καταβολή του επιδόματος ασθένειας που κανονικά πρεπει να λαμβάνουν μεσα σε 15 ημέρες καθυστερεί μεχρι και 9 μήνες. protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου