Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ




Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως τελικά τη Δευτέρα θα ανακοινωθούν τα νέα τέλη κυκλοφορίας
- Σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου, θα δημιουργηθεί μία νέα κατηγορία Ι.Χ. αυτοκινήτων
- Θα υπάρξουν αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας έως 7% στα οχήματα νέας τεχνολογίας ανάλογα με τις εκπομπές ρύπων
- ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ


Το σίριαλ με τα τέλη κυκλοφορίας δεν έχει τέλος, όπως όλα δείχνουν και ενώ ήταν το υπουργείο Οικονομικών σε ετοιμότητα να ανακοινώσει ακόμα και απόψε τα νέα τέλη κυκλοφορίας, τώρα οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως η ανακοίνωση μετατίθεται για τη Δευτέρα.

Μέχρι τότε βέβαια μπορεί να υπάρξουν και νέες αλλαγές στα σενάρια, αλλά προς το παρόν ας καταγράψουμε το μέχρι τώρα επικρατέστερο σενάριο.

Σύμφωνα λοιπόν με τις νεότερες πληροφορίες, οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που 'την πάτησαν" είναι εκείνοι που αγόρασαν το αυτοκίνητό τους από το 2006 και μετά.

Αυτοί οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων θα αποτελέσουν μία νέα κατηγορία. Θα αφορά όλους εκείνους που αγόρασαν αυτοκίνητο και κυκλοφόρησε για πρώτη φορά από το 2006 έως το 2010. Σε αυτή τη κατηγορία θα υπάρξει και η επιβάρυνση με αύξηση των τελών κυκλοφορίας που θα φτάσει από τα 10 έως τα 40 ευρώ.

Συγκεκριμένα οι αλλαγές που θα προωθηθούν και πιθανότατα θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα είναι:

- Για τα αυτοκίνητα δεκαετίας η έκπτωση θα είναι της τάξεως του 5%, ενώ για οχήματα που η πρώτη τους κυκλοφορία ξεπερνά τα 15 χρόνια, τότε οι ιδιοκτήτες θα δουν ακόμα μεγαλύτερη έκπτωση, η οποία όμως προς το παρόν δεν έχει κλείσει.

- Τα οχήματα που έχουν κυκλοφορήσει πριν από την 1η Νοεμβρίου του 2010 θα έχουν μειωμένα τέλη κυκλοφορίας με την έκπτωση σε κάποιες περιπτώσεις να φτάνει και το 10%.

- Τα αυτοκίνητα νέας τεχνολογίας, τα λεγόμενα "πράσινα" θα πληρώσουν για πρώτη φορά τέλη κυκλοφορίας με την επιβάρυνση να κυμαίνεται στα 90 λεπτά ανά γραμμάριο εκπομπής.

- Για τα αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν μετά την 1η Ιανουαρίου του 2006 έως τις 31 Οκτωβρίου 2010 και ξεπερνούν τα 1400 κυβικά η αύξηση στα τέλη κυκλοφορίας θα φτάσει από 10 έως 40 ευρώ ανάλογα με τον κυβισμό του οχήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου