Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα υψώνει ο στρατός των Σκοπίων


Ο στρατός των Σκοπίων άρχισε σήμερα την ανέγερση μεταλλικού φράκτη στα... νότια σύνορα της χώρας με την Ελλάδα στο σημείο το οποίο διασχίζουν οι μετανάστες που κατευθύνονται προς τη δυτική Ευρώπη,
σύμφωνα με φωτογράφο του Reuters που βρίσκεται στο σημείο αυτό.

Στρατιώτες άρχισαν να τοποθετούν μεγάλους μεταλλικούς στύλους μέσα στο έδαφος και να ξεδιπλώνουν συρματόπλεγμα, υψώνοντας φράγμα παρόμοιο με αυτό που ύψωσε η Ουγγαρία στα νότια σύνορά της με τη Σερβία και την Κροατία προκειμένου να σταματήσει το κύμα των μεταναστών.

Σύροι, Αφγανοί και Ιρακινοί περνούν ανεμπόδιστα μέσω των Βαλκανίων, οι οποίοι έφθασαν στην Ελλάδα δια θαλάσσης από την Τουρκία. Ωστόσο, η διέλευση απαγορεύεται για τους μετανάστες όλων των άλλων εθνικοτήτων, με αποτέλεσμα τη συσσώρευση μεταναστών και προσφύγων στα σύνορα των Σκοπίων με την Ελλάδα, η οποία έχει προκαλέσει έντονες διαμαρτυρίες από Ιρανούς, Πακιστανούς, Μαροκινούς και άλλους.

Την Πέμπτη εκατοντάδες Μαροκινοί, Αλγερινοί και Πακιστανοί προσπάθησαν να «σπάσουν» τον φράχτη στην περιοχή της Ειδομένης και να εισέλθουν στο έδαφος της δεύτερης.

Οι μετανάστες ζητούν να τους δοθεί η δυνατότητα να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τη βόρεια Ευρώπη.

Πρόκειται για κάποιους από τους 1.500 μετανάστες οι οποίοι έχουν εγκλωβιστεί ανάμεσα στη μεθοριακή ελληνική πόλη Ειδομένη και στο έδαφος των Σκοπίων.

Πολλοί εκ των μεταναστών φώναζαν «θέλουμε να πάμε στη Γερμανία», ενώ κάποιοι που κατάφεραν να περάσουν τον φράχτη, συνελήφθησαν γρήγορα από την αστυνομία των Σκοπίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου