Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Απορρίπτουν την πρόταση της Αθήνας οι δανειστές


«Δεν είναι αξιόπιστη» λέει αξιωματούχος στο Bloomberg

Προς απόρριψη οδεύει και το νέο συμπληρωματικό κείμενο που έστειλε η Αθήνα στους δανειστές νωρίς το πρωί της Τρίτης.

Όπως μετέδωσε το Bloomberg, αξιωματούχοι που είδαν την ελληνική πρόταση είπαν στο πρακτορείο πως η πρόταση δεν είναι αξιόπιστη.

Μάλιστα το γερμανικό πρακτορείο MNI τονίζει -επικαλούμενο πηγές της ΕΕ- πως είναι σχεδόν ίδια με την προηγούμενη, σημειώνοντας ότι περιέχει μόνο μικρές αλλαγές.

Ένας από τους αξιωματούχος είπε ότι το κείμενο είναι ένα αόριστο αναμάσημα των παλαιότερων προτάσεων και δεν θεωρείται ακόμη αξιόπιστο, ενώ δεύτερος αξιωματούχος ανέφερε πως Κομισιόν, ΕΚΤ και ΔΝΤ αξιολογούν ακόμη το κείμενο που έφτασε τα χαράματα.

Σημειώνεται ότι στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Η ελληνική αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες κατέθεσε τρισέλιδη πρόταση στους πιστωτές σε μια προσπάθεια να απελευθερώσει κεφάλαια διάσωσης.

Το πρακτορείο αναφέρει ότι το ένα τρισέλιδο έγγραφο αναφέρεται μόνο σε δημοσιονομικούς στόχους. Η Ελλάδα έδωσε επίσης στους πιστωτές της ένα ξεχωριστό σημείωμα, επίσης τρισέλιδο, που ζητάει να χρησιμοποιηθούν κεφάλαια από τον ESM για να αποπληρωθούν τα ομόλογα της ΕΚΤ τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, ύψους 6,7 δισ. ευρώ.

Η ελληνική κυβέρνηση θέλει επίσης πρόσβαση στα κεφάλαια διάσωσης που έχουν μείνει στο ΤΧΣ, καθώς και να επιτραπεί στις ελληνικές τράπεζες να αγοράζουν περισσότερο βραχυπρόθεσμο χρέος.
 
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου