Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

XIΛΙΑΔΕΣ ΓΑΛΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ. ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΤΩΝ ΦΑΝΑΤΙΚΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ




Χιλιάδες πολίτες έχουν βγει στους δρόμους των πόλεων της Γαλλίας διαμαρτυρόμενοι για το μακελειό στην εφημερίδα Charlie Hebdo, όπου το πρωί της Τετάρτης (μετά τις 11.00) ένοπλοιτζιχαντιστές εισέβαλαν οπλισμένοι με καλάσνικοφ και σκότωσαν 12 ανθρώπους, τραυμάτισαν σοβαρά 4 και ακόμα δέκα νοσηλεύονται τραυματισμένοι σε σταθερή κατάσταση.

Η Γαλλία έχει μπει για τα καλά στο στόχαστρο των τζιχαντιστών. Υπενθυμίζουμε ότι το τελευταίο διάστημα τζιχαντιστές έχουν εξαπολύσει τις ακόλουθες επιθέσεις σε γαλλικό έδαφος:
1. 21 Δεκεμβρίου: 11 τραυματίες από νέα επίθεση τζιχαντιστή στη Γαλλία
2. 21 Δεκεμβρίου: «Μοναχόλυκος» τζιχαντιστής μαχαίρωσε τρεις αστυνομικούς στη Γαλλία

Το Ισλαμικό Κράτος είχε προειδοποιήσει από τις 20 Νοεμβρίου ότι θα χτυπούσε στη Γαλλία και μάλιστα Γάλλοι τζιχαντιστές είχαν καλέσει τους ομοϊδεάτες τους να επιτεθούν με κάθε τρόπο και μέσο, χτυπώντας όχι μόνο στρατιωτικούς στόχους αλλά και αμάχους. Δείτε εδώ: Ισλαμικό Κράτος: Θα κάνουμε τζιχάντ και αποκεφαλισμούς μέσα στη Γαλλία

Η Γαλλία βρίσκεται στο στόχαστρο όχι μόνο γιατί συμμετέχει στον Συνασπισμό ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος αλλά και για τις αποικιακές εμπλοκές της από το παρελθόν σε Μέση Ανατολή και βόρεια Αφρική. Ας μην ξεχνάμε ότι η Συρία υπήρξε μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο γαλλική αποικία.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε είναι από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Παρίσι, απόγευμα Τετάρτης, όπως αναρτήθηκαν στο Twitter.
paris-2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου