Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΧΑΪΚΑΛΗ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟ

 

«Βόμβα» στο πολιτικό σύστημα λίγα 24ωρα πριν τη δεύτερη ψηφοφορία

Στη δίνη των καταγγελιών περί χρηματισμού βουλευτών βρίσκεται η πολιτική ζωή της χώρας, την ώρα που η Βουλή οδεύει προς τη δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Η καταγγελία του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Παύλου Χαϊκάλη, ο οποίος ισχυρίζεται ότι προσεγγίστηκε από μεσάζοντα για να τον δωροδοκήσει, προκειμένου να ψηφίσει υπέρ του Σταύρου Δήμα, πυροδότησε αλυσιδωτές αντιδράσεις και εγείρει ανησυχίες για μια ανεξέλεγκτη την πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ των κομμάτων.

Η καταγγελία έγινε το πρωί της Παρασκευής σε τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1 από τον Λάκη Λαζόπουλο, με τον βουλευτή των ΑΝΕΛ να βγαίνει στον «αέρα» και να επιβεβαιώνει τα λεγόμενα του κ. Λαζόπουλου.

Σύμφωνα με τον κ. Χαϊκάλη, τού πρότειναν 700.000 σαν πρώτη δόση, τον κανονισμό του δανείου του στην τράπεζα και συμβόλαιο με διαφημιστικές εταιρείες. Η προσφορά, σύμφωνα με τον ίδιο, ανερχόταν σε πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ στο σύνολο. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, δεν είχε αποκαλυφθεί το πρόσωπο που προσπάθησε να τον δωροδοκήσει.

Η συνέντευξη Τύπου

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν το μεσημέρι της ίδιας μέρας, Παύλος Χαϊκάλης και Πάνος Καμμένος, έκαναν γνωστό πως υπάρχει και οπτικοακουστικό ντοκουμέντο, το οποίο απέστειλαν στα πολιτικά κόμματα, στο υπουργείο Δικαιοσύνης και στον πρωθυπουργό. «Εγώ τα λεφτά μπορώ να στα φέρω άμεσα» φέρεται να είπε ο «μεσάζων» στον Παύλο Χαϊκάλη μέσα στον μαγνητοφωνημένο διάλογο, όπως ανέφερε ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. Πάνος Καμμένος στη συνέντευξη τύπου.

«Αποφασίσαμε με τον κ. Χαϊκάλη και με συνδρομή φυσικής και τεχνικής παρακολούθησης καταγράψαμε τη συνάντηση στο ξενοδοχείο Πλάζα, όπου ο μεσάζων επί μία ώρα και 14 λεπτά του έκανε την πρόταση έναντι χρημάτων να ψηφίσει για πρόεδρο. Έχουν ειπωθεί πολλά πράγματα στο βίντεο που αποκαλύπτει και άλλες υποθέσεις χρηματισμού», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ.

Οι καταθέσεις Χαϊκάλη στη Δικαιοσύνη

Το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου ήταν η πρώτη φορά που ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλος Χαικάλης πέρασε το κατώφλι του γραφείου του εισαγγελέα Εφετών Π. Παναγιωτόπουλου που χειρίζεται την έρευνα για την υπόθεση του «κουμπαρά». Είχε προηγηθεί συνάντηση με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Ισ. Ντογικάκο, όπου τον συνόδευε και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, προκειμένου να τον ενημερώσουν ότι υπήρξε απόπειρα δωροδοκίας για να ψηφίσει πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών ζήτησε από τον κ. Χαϊκάλη να καταθέσει και έτσι ο βουλευτής βρέθηκε στο γραφείο του εισαγγελέα Παναγιωτόπουλου.

Ο Παύλος Χαϊκάλης, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέθεσε στον εισαγγελικό λειτουργό βίντεο και ηχητικό υλικό για να στηρίξει τις καταγγελίες του, χωρίς ωστόσο να κατονομάσει το πρόσωπο το οποίο, όπως είπε, τον προσέγγισε.

Στις 08:30 το πρωί τις 12ης Δεκεμβρίου ο κ. Χαϊκάλης επανήλθε στο εισαγγελικό γραφείο με νέο ηχητικό υλικό. Και πάλι , παρά τις επίμονες ερωτήσεις του εισαγγελέα, δεν αποκάλυψε το πρόσωπο που είχε καταγράψει.

Έτσι, το μεσημέρι της περασμένη Παρασκευής ο φάκελος της υπόθεσης έφυγε από το Εφετείο προς την Ασφάλεια με την εντολή από τον εισαγγελέα να διαπιστωθεί αν το οπτικοακουστικό υλικό είναι γνήσιο ή προϊόν συρραφής καθώς και αν έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις και μάλιστα στο πλαίσιο του Αυτοφώρου. Άλλωστε, όπως έλεγε αρμόδια εισαγγελική πηγή, η εισαγγελία δεν έχει την κατάλληλη τεχνική υποδομή για να εξετάσει το υλικό. «Αυτός είναι και ο λόγος που ο κ. Χαϊκάλης κλήθηκε δυο φορές από τον εισαγγελέα. Σε αυτές τις καταθέσεις αποτυπώνονται οι καταγγελίες του», έλεγε η ίδια πηγή.

Την ίδια ημέρα ο Παύλος Χαϊκάλης έδωσε την πρώτη του κατάθεση στην Ασφάλεια. Ακολουθεί και δεύτερη, σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από δυο ή τρία εικοσιτετράωρα στην οποία φέρεται να αποκαλύπτει το όνομα του ατόμου για το οποίο κάνει τις καταγγελίες.

Η Ασφάλεια στη συνέχεια έχοντας στα χέρια της το επίμαχο όνομα έστειλε, σύμφωνα με πληροφορίες, έγγραφα αιτήματα σε τράπεζες προκειμένου να επιβεβαιώσει την ύπαρξη του συγκεκριμένου προσώπου και αν πράγματι, όπως ισχυρίζεται ο κ. Χαϊκάλης, κινείται στον τραπεζικό χώρο.

Πρόθεση Σαμαρά να καταθέσει μήνυση

Ο κύριος Χαϊκάλης, μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ενέπλεξε και το όνομα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, μιλώντας επίσης για έναν τραπεζίτη, ο οποίος αναφέρεται από τον καταγγελλόμενο, στη διάρκεια των «διαπραγματεύσεων».

Μετά τις αναφορές Χαϊκάλη, ο Αντώνης Σαμαράς, διεμήνυσε μέσω του γραφείου του ότι προτίθεται να καταθέσει μήνυση, με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:

«Η απόλυτη συκοφαντία και αθλιότητα στην κορύφωσή τους. Ο Πρωθυπουργός καταθέτει άμεσα μήνυση και ζητά την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών».

Απειλούν με μηνύσεις Βουδούρη-Παραστατίδη οι ανεξάρτητοι

Ενδεικτική του κλίματος είναι η σφοδρή αντιπαράθεση που επικρατεί στο μέτωπο των ανεξάρτητων βουλευτών με φόντο την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο Γρηγόρης Ψαριανός εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά των βουλευτών Οδυσσέα Βουδούρη και Θόδωρου Παραστατίδη , για την προτροπή τους προς τους ανεξάρτητους βουλευτές που ψήφισαν τον Σταύρο Δήμα στην πρώτη ψηφοφορία στη Βουλή να απόσχουν από τις υπόλοιπες ψηφοφορίες, για να μην υπάρχουν «σκιές» περί χρηματισμού τους. Ο κ. Ψαριανός έκανε λόγο για «άθλια θεωρία» και για «άθλιο, ρυπαρό σίριαλ», ενώ για τους Οδυσσέα Βουδούρη και Θόδωρο Παραστατίδη εκτίμησε πως «εκτελούν συμβόλαια» και «δίνουν εξετάσεις» εν όψει της ένταξής τους στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείς αν θεωρεί πως οι δύο βουλευτές ενήργησαν με εντολές του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ψαριανός δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αυτό, ενώ πρόσθεσε πως «αν το σκέφτηκαν μόνοι τους θα πρέπει να ντρέπονται», και σε αυτήν την περίπτωση είναι «άθλιοι και ξεφτιλισμένοι» και πρέπει «να βρουν κάπου να πάνε να κρυφτούν».

Προειδοποίησε ακόμα πως «θα προσφύγουμε όλοι στη Δικαιοσύνη», προαναγγέλλοντας μηνύσεις από τους θιγόμενους βουλευτές σε βάρος των Βουδούρη-Παραστατίδη.

Με μηνύσεις απειλεί και ο Χρήστος Αηδόνης, τονίζοντας πως «οι άθλιοι επαίτες, για να συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ανακάλυψαν τον δράκο. Η Δικαιοσύνη έχει το λόγο».

Νωρίτερα, έξαλλος με τους δύο βουλευτές εμφανίστηκε ο επίσης θιγόμενος Σπύρος Λυκούδης, που έκανε λόγο για «πολιτικά σκουλήκια» και «αθλιότητα», ενώ κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να μην τους δεχθεί στα ψηφοδέλτιά του.
 
newsbeast.gr     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου