Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

ΙΡΑΝ: ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΥΝΕΛΛΑΒΕ ΝΕΑΡΗ ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΛΜΗΣΕ...ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΑΓΩΝΑ ΒΟΛΛΕΫ!



Η 25χρονη Γκοντσέχ Γκαβάμι αποφάσισε μαζί με μία ομάδα φίλων της να παρακολουθήσουν έναν αγώνα βόλεϊ ανάμεσα στην εθνική ομάδα του Ιράν και της Ιταλίας τον περασμένο Ιούνιο.

Όμως, τα φίλαθλα αισθήματά της αποδείχθηκαν καταστροφικά, καθώς συνελήφθη από τις τοπικές αρχές μαζί με άλλες γυναίκες, καθώς επιχείρησαν να μπουν στο γήπεδο όπου θα διεξαγόταν ο αγώνας των ανδρικών ομάδων.

Η νεαρή που είναι δικηγόρος και έχει διπλή υπηκοότητα -ιρανική και βρετανική- αφέθηκε ελεύθερη καταβάλλοντας εγγύηση, όμως, λίγες ημέρες αργότερα συνελήφθη και πάλι και μεταφέρθηκε στη διαβόητη φυλακή Εβίν της Τεχεράνης, όπου έχουν οδηγηθεί πολλοί δημοσιογράφοι και πολιτικοί κρατούμενοι.

Ο αδελφός της, Ιμάμ Γκαβάμι, δήλωσε πως η 25χρονη τηλεφώνησε στην οικογένειά της κλαίγοντας και αποκαλύπτοντας ότι κρατείτο σε απομόνωση επί 40 ημέρες.

Την ίδια στιγμή, στο Facebook έχει ξεκινήσει εκστρατεία για την άμεση απελευθέρωσή της 25χρονης, αλλά και ένας αγώνας ώστε να σταματήσει η απαγόρευση των γυναικών του Ιράν να πηγαίνουν στο γήπεδο για να παρακολουθούν αγώνες ανδρικών ομάδων.

Στο μεταξύ, το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας βρίσκεται σε επικοινωνία με την οικογένεια της 25χρονης και επιχειρεί μέσω της διπλωματικής οδού να επιλύσει την υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου