Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

Άγρια Δύση στα Σκόπια! Οργιάζουν οι φήμες για την εξαγορά βουλευτών





Πόλεμος fake news και προπαγάνδας έχει ξεσπάσει στα Σκόπια καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία όπου ο κ. Ζάεφ θα φέρει το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή. Χθες οι ΝΥΤ με δημοσίευμά τους επανέφεραν σενάρια και κατηγορίες ακόμα και κατά του Ελληνα επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη ότι χρηματοδότησε με 300.000 ευρώ κύκλους της ΠΓΔΜ για να μην ψηφίσουν στο δημοψήφισμα.
H άλλη πλευρά, του VMRO προφανώς σύμφωνα με στοιχεία από τη ρωσική πλευρά έχει εξαπολύσει μπαράζ δημοσιευμάτων τα οποία έφθασαν μέχρι και σε ελληνικά ΜΜΕ που όπως λένε μέσω αμερικανικών κύκλων γίνεται εξαγορά βουλευτών της αντιπολίτευσης στην ΠΓΔΜ, αντί 2,5 εκατ. δολαρίων σε έκαστο βουλευτή.

Με δεδομένο πάντως ότι το δημοψήφισμα στα Σκόπια είχε μπει κάτω από το άγρυπνο μάτι μυστικών υπηρεσιών (το υπουργείο Εξωτερικών της Μ. Βρετανίας είχε παραδεχθεί ότι χρηματοδοτούσε εταιρείες δημοσίων σχέσεων για τον επηρεασμό των ψηφοφόρων) καταλαβαίνει κανείς ότι τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί αλλά και τίποτα δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί χωρίς αποδείξεις από τα σενάρια και τις υποθέσεις που διακινούνται.
Σύμφωνα μάλιστα με δημοσίευμα που επικαλείται το iskra.gr, «Ένας υπεύθυνος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, «ο πράκτορας Τέσλα» (ψευδώνυμο του Μίτκο Μπουρσέσκι, άνοιξε γραφείο σε ένα πολυτελές διαμέρισμα, ιδιοκτησίας του Σάσο Μιγιάλκο, ανεψιού του πρώην πρωθυπουργού Νικόλα Γκρουέφσκι. Εκεί πηγαίνουν, ένας-ένας, οι βουλευτές για να εισπράξουν δυόμιση εκατομμύρια δολάρια έκαστος».
Η ψηφοφορία στην Βουλή των Σκοπίων, σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα «έχει καθοριστεί για τις 16 Οκτωβρίου, δηλαδή την ίδια μέρα που αναμένεται η δικαστική απόφαση για μια δεκάδα εθνικιστών βουλευτών που διώκονται με την κατηγορία ότι κατασκόπευαν το σοσιάλ-δημοκρατικό κόμμα.
Το σχέδιο των πρεσβευτών είναι να αρθεί η βουλευτική ασυλία αυτών των βουλευτών, ώστε να μην μπορούν να ψηφίσουν. Υπολογιζομένων και των ψήφων των βουλευτών που εξαγοράσθηκαν, θα εξασφαλιστεί έτσι, δια της μηχανικής, η πλειοψηφία υπέρ της πρότασης Ζάεφ».
ΠΗΓΗ: Réseau International, INA, iskra.gr
crashonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου