Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Τσίπρας: Νίκη το να κερδίσουμε έναν προσδιορισμό μπροστά από το όνομα «Μακεδονία» .Στήριξη στον Γιάννη Μπουτάρη του ΣΥΡΙΖΑ για τον δήμο στις επόμενες εκλογές.






Ειδήσεις έβγαλε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη. Και οι δυο άνδρες έκαναν δηλώσεις στους δημοσιογράφους μετά την συνάντησή τους στον απόηχο της επίθεσης που δέχθηκε ο κ. Μπουτάρης το περασμένο Σάββατο σε εκδήλωση Ποντίων. Οι δυο άνδρες δέχθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων και εκεί βγήκαν οι ειδήσεις. Ο πρωθυπουργός δέχθηκε ερωτήσεις για τις εκλογές αλλά και για τις διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια για το θέμα της ονομασίας.
Ο πρωθυπουργός απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το θέμα της ονομασίας είπε: «Βρισκόμαστε σε μια διαπραγμάτευση που ειναι ευαίσθητη. Εχουν γίνει βήματα μπροστά. Ακούω ορισμένους να λένε να μην παραδώσουμε. Εμείς εδω επιδιώκουμε να πάρουμε πίσω κάτι και όχι να παραδώσουμε. Εδω και 70 χρόνια έχει παραδοθεί από άλλους και όχι από εμάς. Οι βόρειοι γείτονές μας εδω και πάνω από 70 χρόνια έχουν μια κρατική οντότητα που λέγονται Μακεδονία. Και φέρουν ένα όνομα το οποίο χωρίς άλλον προσδιορισμό παραπέμπει στον αρχαίο κόσμο και στην βαριά πολιτισμική κληρονομία της ελληνικής Μακεδονίας. Αυτό πάμε να πάρουμε πίσω. Δεν είναι εύκολο. Και πάμε να συμφωνήσουμε με τους γείτονές μας που βεβαίως αυτό είναι το οξύμωρο ότι έχουν μια κρατική οντότητα που εδώ και 70 χρόνια λέγεται Μακεδονία αλλά δεν έχουν καμια σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο. Το να κερδίσουμε έναν προσδιορισμό μπροστά από το όνομα Μακεδονία είναι μεγάλη νίκη».

Εκλογές τον Οκτώβριο του 2019

«Οι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2019», δήλωσε επίσης ο πρωθυπουργός και σχολίασε πως «ονειρεύονται καρβέλια» όσοι επιζητούν πρόωρες εκλογές. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι οι εκλογές θα γίνουν με την εξάντληση της τετραετίας και αφού έχει βγει η χώρα από τα μνημόνια λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα ήμουν ανόητος να μην θέλω να το ζήσω και αυτό. Να είμαι ο πρωθυπουργός της χώρας χωρίς επιτροπεία».
«Γνωρίζετε ότι η θητεία της παρούσας κυβέρνησης ολοκληρώνεται το φθινόπωρο του 2019. Τρία χρόνια τώρα παλεύω και παλεύουμε για να βγει η χώρα από τα Μνημόνια. Με το που θα βγει η χώρα από τα Μνημόνια θα έχουμε μπροστά μας άλλο ένα χρόνο με βάση την συνταγματική μας θητεία για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε ένα έργο σε αυτά τα πλαίσια που έχουμε τα δημοσιονομικά. Ενα έργο το οποίο δεν θα είναι στα πλαίσια των συμφωνιών μας με τους εταίρους και της στενής πειθαρχίας και επιτροπείας αλλά θα είναι οι δικές μας αποφάσεις, το δικό μας έργο. Θα έχουμε λοιπόν έναν χρόνο μπροστά μας γι αυτό. Θα έπρεπε να ήμουν ανόητος για να μην επιθυμώ να το ζήσω κι αυτό. Να είμαι πρωθυπουργός μιας χώρας που θα αποφασίζει μόνη της και όχι κάτω από την αυστηρή επιτροπεία. Τωρα γιατί διαρκώς δυνάμεις της αντιπολίτευσης επιμένουν γι αυτό είναι προφανές. Γιατί ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται», είπε ο πρωθυπουργός.

κείμενο newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου