Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Μόνο στην Αμερική...Σκόρπισε τον θάνατο στο σχολείο, κρύφτηκε μέσα στα θύματά του και μετά πήγε στα McDonalds






Ομολόγησε, σύμφωνα με την αστυνομία, ο 19χρονος Νίκολας Κρουζ που μπήκε χθες σε σχολείο της Φλόριντα και άνοιξε πυρ σκοτώνοντας 17 ανθρώπους. Στη συνέχεια παράτησε το όπλο του κι έφυγε.
Η αστυνομία ανακοίνωσε πως ο νεαρός εμφανίστηκε στο δικαστήριο ενώ τον βαρύνουν κατηγορίες για 17 ανθρωποκτονίες από πρόθεση, και ομολόγησε την πράξη του.

Η επίθεση στο σχολείο Marjory Stoneman Douglas High School στο Πάρκλαντ της Φλόριντα είναι η πλέον αιματηρή σε σχολείο από το 2012.
«Ο Κρουζ δήλωσε πως εκείνος ήταν ο ένοπλος που μπήκε στο σχολείο οπλισμένος με ένα AR-15 κι άρχισε να πυροβολε΄8ι τους μαθητές που έβλεπε μπροστά του» αναφέρουν δικαστικά έγγραφα. Είχε μάλιστα μαζί του κι επιπλέον σφαίρες, στην τσάντα και το σακίδιο που κουβαλούσε. Σύμφωνα με δήλωσή του, μετά τους πυροβολισμούς πέταξε το όπλο του επιχειρώντας να κρυφτεί μέσα στα παιδιά και να αποδράσει. Κατάφερε πράγματα να φύγει από το σημείο της αιματοχυσίας χωρίς κανείς να τον αντιληφθεί και πήγε σε ένα κατάστημα Walmart και μετά στα McDonalds. Τελικά τον εντόπισε η αστυνομία και τον συνέλαβε μία ώρα μετά.
Ο Κρουζ είχε αποβληθεί από το συγκεκριμένο σχολείο και ορισμένοι μαθητές, όπως μεταδίδει το BBC, λένε πως αστειευόταν πως είναι εκείνος που θα αρχίσει να πυροβολεί μέσα στο σχολείο.
Πρώην συμμαθητής του είπε στο Reuters πως ήταν ένας περιθωριοποιημένος μαθητής που ήταν «τρελός» για τα όπλα. Το ενδιαφέρον του αυτό είναι προφανές στους λογαριασμούς του στα social media, όπου ανέβαζε πολλές φωτογραφίες με τον ίδιο να ποζάρει με όπλα. Δύο προφίλ στο Instagram έχουν πλέον διαγραφεί.
Το FBI παραδέχθηκε πως είχε δεχθεί μία καταγγελία για ένα σχόλιο που είχε κάνει ο Κρουζ στο YouTube κι επιχείρησε να τον βρει αλλά δεν μπόρεσε να ταυτοποιήσει το άτομο που είχε κάνει το σχόλιο.
Εντωμεταξύ όμως ο καθηγητής μαθηματικών δήλωσε πως η διοίκηση του σχολείου είχε ενημερώσει τους δασκάλους για τα προβλήματα συμπεριφοράς του Κρουζ. «Υπήρχαν πέρσι προβλήματα, είχε απειλήσει τους μαθητές και του είχε ζητηθεί να φύγει» εξήγησε.
Ποια ήταν τα θύματά του
Ο βοηθός προπονητή της ομάδας ποδοσφαίρου του σχολείου Aaron Feis μπήκε μπροστά στους μαθητές για να τους προστατεύσει από τις σφαίρες. Άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο, όπου, όπως λέει η ομάδα του, πέθανε ήρωας.
Ο Chris Hixon, διευθυντής αθλητικών δραστηριοτήτων του σχολείου, έχασε επίσης τη ζωή του στο σχολείο. Ο δάσκαλος Scott Beigel πέθανε προσπαθώντας να κλειδώσει την πόρτα.
Μεταξύ των θυμάτων έχουν αναγνωριστεί και οι παρακάτω:
Alaina Petty, 14 ετών
Alex Schachter, 14 ετών
Martin Duque, 14 ετών
Gina Montalto, 14 ετών
Jaime Guttenberg, 17 ετών
Cara Loughran
Luke Hoyer, 15 ετών
Alyssa Alhadeff, 15 ετών
Carmen Schentrup, 16 ετών
Joaquin Oliver, 17 ετών
Nicholas Dworet, 18 ετών
Meadow Pollack, 18 ετών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου