Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Έκλεψαν τα καλώδια φωτισμού στο λόφο Λυκαβηττού!


Στο σκοτάδι παραμένει τις τελευταίες νύχτες ένα μεγάλο τμήμα του λόφου Λυκαβηττού καθώς άγνωστοι έκλεψαν τα ηλεκτρικά καλώδια φωτισμού.

Τα καλώδια εκλάπησαν από το νοτιοδυτικό σημείο του λόφου, δηλαδή το σημείο που βρίσκεται κάτω από το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου και είναι ορατό από τη Βασιλίσσης Σοφίας.

Τα συνεργεία του Τμήματος Συντήρησης Ηλεκτροφωτισμού της Διεύθυνσης Ηλεκτρολογικού του Δήμου Αθηναίων κατά τη διάρκεια ελέγχου που διενήργησαν στην περιοχή διαπίστωσαν ότι άγνωστοι είχαν αφαιρέσει καλωδίωση μήκους περίπου 100 μέτρων, προκαλώντας σημαντικές φθορές και σε πίνακες ελέγχου ηλεκτροδότησης.

Η κλοπή υπολογίζεται ότι έγινε πριν από τρεις ημέρες, ενώ το κόστος της, σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Β. Αγγελόπουλο, υπολογίζεται στις 10.000 ευρώ.

Μιλώντας στο «Έθνος» τόνισε ότι τα συνεργεία προσπαθούν να αποκαταστήσουν τη βλάβη ώστε άμεσα να φωτιστεί ξανά ο λόφος Λυκαβηττού. Ο ίδιος, ωστόσο, τόνισε ότι οι κλοπές καλωδίων και κάθε είδους μετάλλων είναι πλέον ανεξέλεγκτες.

«Υπάρχουν περιπτώσεις που τα συνεργεία τη μια μέρα τοποθετούν νέα καλώδια και την επόμενη δεν υπάρχουν. Για την περίπτωση του Λυκαβηττού ενημερώσαμε την αστυνομία αλλά γνωρίζουμε ότι είναι αρκετά δύσκολο να ελεγχθεί», αναφέρει ο αντιδήμαρχος, προσθέτοντας πως αν δεν παταχθεί το παραεμπόριο μετάλλων, οι κλοπές θα συνεχίζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου