Σάββατο 29 Αυγούστου 2020

Κορονοϊός: Μαζικές διαδηλώσεις σε Λονδίνο, Βερολίνο και Παρίσι κατά των μέτρων επιβολής

 

Κορονοϊός: Μαζικές διαδηλώσεις σε Λονδίνο, Βερολίνο και Παρίσι κατά των μέτρων προστασίας

TWITTER
Newsroom   Σάββατο, 29 Αυγούστου 2020 - 18:22

Διαδηλώσεις κατά των περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοϊού σε Λονδίνο, Βερολίνο και Παρίσι. 

Μαζικές διαδηλώσεις κατά των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό διοργανώνονται σήμερα στο Λονδίνο, το Βερολίνο και το Παρίσι

Με συνθήματα όπως «Ενωμένοι για την ελευθερία μας» και «Αντίσταση», δεκάδες χιλιάδες αρνητές των περιορισμών που επιβάλλονται για την αποτροπή εξάπλωσης της πανδημίας, εκφράζουν την αντίθεσή τους στις σχετικές αποφάσεις των Κυβερνήσεων.

Ελάχιστοι από τους διαδηλωτές τόσο στο Λονδίνο όσο στο Βερολίνο φορούν προστατευτικές μάσκες, ενώ δεν τηρούνται οι προβλεπόμενες αποστάσεις ασφαλείας.

https://twitter.com/Charlotte3003G/status/1299655229231824897

Βερολίνο: Η αστυνομία διέλυσε τη διαδήλωση

 Η αστυνομία στο Βερολίνο διέλυσε σήμερα μία μαζική διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε στη γερμανική πρωτεύουσα κατά των περιορισμών για το νέο κοροναϊό, λίγες ώρες μετά την αποτυχία των διαδηλωτών να ακολουθήσουν τις εντολές για την τήρηση των αποστάσεων, αλλά και για την υποχρέωση να φορούν μάσκες προσώπου.

Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε καθώς τα περιστατικά των μολύνσεων αυξάνουν στην Ευρώπη, ενώ παρόμοιες διαμαρτυρίες πραγματοποιούνται στη διάρκεια της ημέρας στο Παρίσι, αλλά και αλλού.

Άμεση ενημέρωση τώρα και στο Google News - Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News

«Δυστυχώς, δεν έχουμε άλλη επιλογή» ανέφερε η αστυνομία του Βερολίνου στο Twitter. «Όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής, δεν οδήγησαν σε συμμόρφωση με την κατάσταση τήρησης των προληπτικών μέτρων» πρόσθεσε.

Γαλλία: Πρόστιμο 135 ευρώ σε πολίτες που δεν φορούσαν μάσκες σε διαμαρτυρία… κατά της μάσκας

H γαλλική αστυνομία επέβαλε σήμερα πρόστιμα 135 ευρώ (160 δολαρίων) σε δεκάδες πολίτες στο Παρίσι, καθώς δε φορούσαν μάσκες προσώπου, στη διάρκεια μιας διαμαρτυρίας κατά της προστατευτικής μάσκας, στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορονοϊό.

«Στο σημείο αυτό, έχουν επιβληθεί πρόστιμα σε 73 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένης και της διοργανώτριας της διαμαρτυρίας,» ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter, η αρμόδια αστυνομική διεύθυνση.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η γυναίκα που οργάνωσε τη διαμαρτυρία στην κεντρική περιοχή του Παρισιού (Place de la Nation) αγνόησε τους περιορισμούς για την προστασία κατά του κορονοϊού, παρά το γεγονός ότι είχε υποσχεθεί πως θα τους τηρήσει.

Από τους διαδηλωτές ζητήθηκε να διαλυθούν.

Στη Γαλλία, αναφέρθηκαν χθες περισσότερα από 7.300 νέα περιστατικά μόλυνσης. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση, μετά την αύξηση των περιστατικών που είχε καταγραφεί τον Μάρτιο (άνω των 7.500 περιστατικών).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου