Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019

Φοιτητές ΑΠΘ: Συνεχίζεται το εμπόριο ναρκωτικών, κινδυνεύουμε


Τη διαιώνιση του προβλήματος της διακίνησης ναρκωτικών υπογράμμισαν
φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου σε συνέντευξη Τύπου που διοργανώθηκε εντός του πανεπιστήμιου.

Όπως αναφέρουν οι φοιτητές, η έφοδος της αστυνομίας δεν βοήθησε στην εξάλειψη του φαινομένου το οποίο δημιουργεί άγχος στους φοιτητές.

«Μετά την επιχείρηση δεν έχει βελτιωθεί η κατάσταση. Ακόμα υπάρχουν έμποροι ναρκωτικών και ακόμα υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία που γίνεται το εμπόριο, όπως είναι παλιά φιλοσοφική, το αστεροσκοπειο, και η πλατεία Χημείου», τόνισε η πρόεδρος του συλλόγου φοιτητών Ψυχολογίας, Νάσια Παλάντζα.

Η ίδια μάλιστα πρόσθεσε ότι η ιδιωτική εταιρεία security που έχει αναλάβει να προστατεύει το πανεπιστήμιο δεν έχει προσωπικό που μπορεί να διαχειριστεί μια τέτοια κατάσταση.

"Καθημερινά κινδυνεύουν οι ζωές μας, πολλοί φοιτητές φτάνουν σε σημείο να χάσουν τη ζωή τους από τη χρήση ναρκωτικών. Θεωρούμε πως αυτοί που πρέπει να τιμωρηθούν πρέπει να είναι οι έμποροι και όχι οι χρήστες, αυτοί οι άνθρωποι δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα στην πανεπιστημιούπολη και πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα για να αφανιστεί το φαινόμενο" λέει χαρακτηριστικά φοιτήτρια δημοσιογραφίας του ΑΠΘ.

Οι φοιτητές απαίτησαν οι ποινές να εφαρμόζονται κατά των εμπόρων και όχι των χρηστών ενώ επισήμαναν ότι υπάρχουν χρήστες που χάνουν τη ζωή τους μέσα στην πανεπιστημιούπολη.

Οι φοιτητές υπογράμμισαν ακόμα ότι δεν πρέπει να συνδέεται το θέμα του ασύλου με το θέμα του εμπορίου ναρκωτικών. Μάλιστα, όπως δήλωσαν, και οι ίδιοι οι φοιτητές οφείλουν μέσα από τη δράση τους να προστατεύουν το άσυλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου