Δευτέρα 17 Απριλίου 2017

Αυτή είναι η πιο συνηθισμένη αιτία τσακωμού ανάμεσα στα ζευγάρια!


Δεν θεωρείσαι κακός σύντροφος όταν γκρινιάζεις στη κοπέλα σου για τις τρίχες που αφήνει στη ντουζιέρα ή για τα λερωμένα πιάτα στο νιπτήρα ή τα άπλυτα ρούχα που είναι πεταμένα στο πάτωμα. Όταν είσαι με έναν άνθρωπο για μεγάλο χρονικό διάστημα, το να γκρινιάζετε με το παραμικρό είναι δυστυχώς κάτι το αναπόφευκτο. Ωστόσο ορισμένοι καυγάδες είναι πολύ πιο σημαντικοί ή πιο έντονοι από κάποιους άλλους και μπορούν να διαταράξουν τη σχέση σας αν δεν συζητήσετε το πρόβλημα μεταξύ σας πριν φτάσει σε αδιέξοδο η κατάσταση μεταξύ σας. 

Ποια είναι όμως η πιο συνηθισμένη αιτία που τσακώνονται τα ζευγάρια μεταξύ τους;

Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη στη Βρετανία με πάνω από 5.000 ζευγάρια-συμμετέχοντες, αποκάλυψε πως ο νούμερο 1 λόγος τσακωμού είναι το οικονομικό ζήτημα.

Το 26% των ζευγαριών που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν πως ο μεγαλύτερος λόγος ανησυχίας τους ήταν η οικονομική κατάσταση της οικογενείας τους. Άλλες αιτίες τσακωμού είναι η ασυμφωνία χαρακτήρων, τα σεξουαλικά προβλήματα καθώς και η δυσκολία στην ισορροπία εργασίας και προσωπικής ζωής.

Η έρευνα έδειξε επίσης πως όσο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα είσαι με έναν άνθρωπο τόσο πιο έντονοι και συχνότεροι είναι οι τσακωμοί.

Το να τσακώνονται τα ζευγάρια μεταξύ τους για το χρηματικό είναι μια συνηθισμένη αιτία τσακωμού. Τα καλά νέα ωστόσο είναι πως ο λόγος αυτός δεν είναι πάντα αιτία χωρισμού.

Συνήθως, όταν τα ζευγάρια τσακώνονται για τα χρήματα, αυτό συμβαίνει διότι το κάθε άτομο έχει διαφορετικά έξοδα ή διαφορετικό τρόπο σκέψης όσον αφορά την διαχείριση των χρημάτων, εξηγεί η σύμβουλος σχέσεων και γάμου Jenny Porter. Για παράδειγμα, ένα άτομο μπορεί να προτιμάει να αποταμιεύει τα χρήματα του για το μέλλον ενώ ο σύντροφος του να θέλει να τα ξοδεύει στη καθημερινότητα του. Αν και τα περισσότερα ζευγάρια δυσκολεύονται να συζητούν τα οικονομικά τους προβλήματα, ωστόσο είναι πολύ σημαντικό να επικοινωνείτε μεταξύ σας για να βρείτε μια μέση λύση στη κοινή σας ζωή πριν φτάσει η σχέση σας σε αδιέξοδο. 










manslife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου