Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

ΕΠΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ: ΟΤΑΝ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΛΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΣΤΟ ΠΑΡΚΕ ΤΟΝ ΜΑΪΚΛ ΤΖΟΡΝΤΑΝ...Ήταν Νοέμβριος του 1983, όταν η Εθνική αντιμετώπιζε σε φιλικό το κολέγιο North Carolina και ο μεγαλύτερος Έλληνας μπασκετμπολίστας όλων των εποχών, Νίκος Γκάλης, αντιμετώπισε τον κορυφαίο που άγγιξε ποτέ την πορτοκαλί μπάλα, Μάικλ Τζόρνταν. 

Με την Εθνική δεν αγωνίστηκε ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο οποίος είχε μείνει στην Αθήνα. Ο Γκάλης σκόραρε 24 πόντους ενώ ο Τζόρνταν 34, ο οποίος αργότερα δήλωσε, «Είναι ένας πλήρης παίκτης. Δεν περίμενα να δω έναν τέτοιο σκόρερ από την Ευρώπη, ειδικά από τη χώρα σας». Η North Carolina επικράτησε της Εθνικής μας με 100-83.

Το βίντεο δεν είναι από τηλεοπτική μετάδοση, αλλά από βιντεοκάμερα της εποχής η οποία προοριζόταν αποκλειστικά για το αρχείο του προπονητή του κολεγίου, Ντιν Σμιθ, και υπάρχει μόνο στα αρχεία του Πανεπιστημίου. Η εικόνα βέβαια είναι πολύ καθαρή και ευκρινής, αλλά δεν υπάρχει ήχος, και φυσικά μετάδοση. Το ματς είναι ολόκληρο, απλά έχουν κοπεί τα κενά διαστήματα όπου δεν παιζόταν παιχνίδι.

Δείτε ΟΛΟ τον αγώνα και στο 29:23 το ανάποδο κάρφωμα του «Air»:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου