''Mασωνία'' και Νέα Τάξη Πραγμάτων καλεί Κυριάκο!
Βάπτισμα πυρός απέναντι στην αφρόκρεμα της πολιτικής, οικονομικής και επιχειρηματικής ελίτ αποτελεί για τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας η συμμετοχή του στην τετραήμερη συνάντηση της λέσχης Μπίλντερμπεργκ στη Δρέσδη.
Πρόκειται για την πρώτη εξαιρετικά δύσκολη αποστολή για τον επικεφαλής της ελληνικής κεντροδεξιάς καθώς σε μία συγκυρία που το προσφυγικό και η
παρατεινόμενη κρίση στη Μέση Ανατολή, η οικονομική κατάσταση στην Ευρώπη και η απειλή του Brexit αλλά και οι ισορροπίες των δυτικών με τη Ρωσία και την Κίνα βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας, ο κ. Μητσοτάκης θα επιδιώξει αφενός να συνεχίσει την οικοδόμηση της προσωπικής του εικόνας ως ενός αξιόπιστου συνομιλητή, αφετέρου να ρίξει τους πρώτους «σπόρους» υπέρ της δικής του εκδοχής για την πορεία εξόδου της Ελλάδας από την ύφεση.
Παρά το γεγονός ότι οι συναντήσεις της Λέσχης είναι κλειστές και το περιεχόμενό τους παραμένει, συνήθως, απόρρητο, είναι προφανές ότι στις διμερείς επαφές του ο κ. Μητσοτάκης θα επιδιώξει να πείσει αφενός για την αδυναμία της κυβέρνησης Τσίπρα να δώσει ουσιαστικές απαντήσεις στα προβλήματα, αφετέρου για την επάρκεια του δικού του σχεδίου (υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης της τάξεως του 4%, με παράλληλη μείωση της ετήσιας απαίτησης για πρωτογενή πλεονάσματα στο 2%) προκειμένου να εξέλθει η Ελλάδα από την κρίση. Άλλωστε, στην ίδια συνάντηση θα βρίσκονται προσωπικότητες που έχουν βαρύνοντα λόγο επί του ελληνικού ζητήματος. Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε, η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, του μέλος της διοίκησης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μπ. Κερέ, ο πρώην επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ Ολιβιέ Μπλανσάρ αλλά και πολλοί ακόμα που θέλουν να ακούσουν για την Ελλάδα.
Οι συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη επιμένουν, παγίως, ότι ο Πρόεδρος της Ν.Δ. έχει σταθερές απόψεις είτε εντός είτε εκτός συνόρων, είτε σε ανοικτές είτε σε κλειστές συναντήσεις. Η θέση αυτή επιβεβαιώνεται και από τις, λίγες πάντως, πληροφορίες που διέρρευσαν σχετικά με την, πρόσφατη, συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με την Άνγκελα Μέρκελ. Εκεί που η γερμανίδα Καγκελάριος έδειξε να εμπιστεύεται ως συνομιλητή τον Πρόεδρο της Ν.Δ., να αποδέχεται ως θέση αρχής το στόχο για μείωση των φόρων, ωστόσο να επισημαίνει ότι, αυτή τη στιγμή, τέτοια περιθώρια δεν υπάρχουν και να δείχνει, με τον τρόπο της, ότι παρά τα προβλήματα η ανοχή απέναντι στην κυβέρνηση του κ. Αλ. Τσίπρα δεν έχει εξαντληθεί...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου