Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Τρείς και ο κούκος στη γιορτή της Δημοκρατίας της...Ζωής Κωνσταντοπούλου...




Με μία ώρα καθυστέρηση έφτασε στο χώρο της εκδήλωσης που η ίδια διοργανώσε για την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας, η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Κατά την ομιλία της, έκανε λόγο για αμφισβήτηση των δημοκρατικών αρχών και ωμή παρέμβαση στις "δημοκρατικές, νομοθετικές διαδικασίες και στην απονομή της δικαιοσύνης".

Κατά την εκδήλωση για τη συμπλήρωση 41 χρόνων απο την πτώση της δικτατορίας που γίνεται στον προαύλιο χώρο της Βουλής, η πρόεδρος επανέλαβε τις απόψεις της περί κατάλυσης του δημοκρατικού πολιτεύματος απο τους δανειστές και ανάγκης άμεσης αντίδρασης των εκπροσώπων των ελληνικών θεσμών.

«Σε τέτοιες στιγμές να αναλογιστούμε ότι η δημοκρατία δεν ειναι δεδομένη. Κατακτιέται μέσα από την καθημερινή μάχη και αντίσταση και με τις πράξεις εκείνων που ενσαρκώνουν τους θεσμούς» είπε, για να προσθέσει πως πρέπει να υλοποιηθεί η επιταγή του άρθρου 120 του Συντάγματος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί επέλεξαν να μην παραστούν στην εκδήλωση που κατά κάποιο τρόπο «αντικαθιστά» την καθιερωμένη δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώ παρευρέθηκαν η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη και οι υπυοργοί Θοδωρής Δρίτσας, Τασία Χριστοδουλοπούλου, Παύλος Πολάκης, Νίκος Τόσκας, Θεανώ Φωτίου, Δημήτρης Βίτσας.

Τα κόμματα της Βουλής δεν έστειλαν εκπρόσωπο στην εκδήλωση, πλην του ΚΚΕ (Ελένη Γερασιμίδου και Χρήστος Κατσώτης), καθώς ένας εκ των ομιλητών της εκδήλωσης ήταν ο πρώην βουλευτής του κομμουνιστικού κόμματος, Σπύρος Χαλβατζής.





«Βροντερό» ήταν πάντως το «παρών» από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που, όπως και η πρόεδρος της Βουλής, ψήφισαν «όχι» κατά την ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα την περασμένη Τετάρτη. Μεταξύ άλλων, Γιάννης Σπαθάς, Αγλαΐα Κυρίτση, Νάντια Βαλαβάνη, Δανάη Καρακώστα βρίσκονταν στην εκδήλωση.

Το «παρών» έδωσαν ακόμα ο Μανώλης Γλέζος, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σηφουνάκης, εκπρόσωποι της Αρχιεπισκοπής, των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφάλειας και διπλώματες.

Από το μπαλκόνι της Βουλής παρακολούθησε την εκδήλωση ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου